Ο μύθος της δωρεάν υγείας

Sorry. No data so far.

24/11/17 • 07:43 | UPD 24/11/17 • 07:43

Τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, αλλά και της νέας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία είναι συγκλονιστικά.

Αποκαλύπτουν το μέγεθος των περικοπών στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον ευαίσθητο αυτό τομέα, επιδεινώνοντας επικίνδυνα το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και, παράλληλα, αναδεικνύουν με την αλήθεια των αριθμών το πόσο λανθασμένη είναι η συνταγή των φόρων και των περικοπών που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, σε βάρος όχι μόνο της ανάπτυξης, αλλά και της υγείας των πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου, περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες πληρώνουν από την τσέπη τους για ιατρικές υπηρεσίες και αγορά φαρμάκων επειδή δεν τους καλύπτει το κράτος, παρόλο που πληρώνουν εισφορές υγείας για να έχουν ιατροφαρμακευτική ασφάλεια και περίθαλψη!

Μάλιστα, το 42% πληρώνει έως 50 ευρώ μηνιαίως για φάρμακα που είναι συνταγογραφούμενα, άλλο 11% πληρώνει 100 και 200 ευρώ και μόνο ένας στους δέκα δεν χρειάστηκε να πληρώσει από την τσέπη του για φάρμακα. Επιπλέον, τέσσερις στους δέκα ασθενείς απευθύνονται σε συμβεβλημένο ιδιώτη γιατρό για ιατρική φροντίδα.

Με άλλα λόγια, οι Ελληνες επί ΣΥΡΙΖΑ πληρώνουν υψηλότερους φόρους για να έχουν άθλιες κοινωνικές υπηρεσίες και για να μπορούν ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συντηρούν το πελατειακό κράτος, διογκώνοντας ολοένα και περισσότερο το σπάταλο Δημόσιο με διορισμούς και παχυλές αμοιβές σε Καρανίκες και λοιπούς ημετέρους.

Ομως η συνταγή αυτή δεν βγαίνει. Αυτό ακριβώς διαπιστώνει και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, στην τελευταία έκθεσή του, στην οποία επισημαίνει ότι η «φοροκεντρική» λογική του Προϋπολογισμού και η διανομή μερίσματος από φόρους πλήττουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και ο ΟΟΣΑ που αναγορεύει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων μεταξύ των χωρών-μελών του. Το λένε όλοι, αλλά ο κ. Τσίπρας επιμένει στην αποτυχημένη και αδιέξοδη πολιτική του μόνο και μόνο για να κρατηθεί στην εξουσία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου