Οι πολίτες διαψεύδουν τον πρωθυπουργό

21/11/17 • 07:19 | UPD 21/11/17 • 07:19

Για άλλη μια φορά όμως ο πρωθυπουργός συγκρούεται με την πραγματικότητα. Οι πολίτες ξέρουν πάρα πολύ καλά πως έχουν φορολογικά εξοντωθεί

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε χθες στη Βουλή να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του ότι το περιβόητο υπερπλεόνασμα είναι αποτέλεσμα μιας υποτιθέμενης υπεραπόδοσης της οικονομίας και επιτυχίας της κυβέρνησής του και όχι της υπερφορολόγησης των πολιτών.

Για άλλη μια φορά όμως ο πρωθυπουργός συγκρούεται με την πραγματικότητα. Οι πολίτες ξέρουν πάρα πολύ καλά πως έχουν φορολογικά εξοντωθεί προκειμένου να εμφανίζει η κυβέρνηση αχρείαστα υψηλά πλεονάσματα και να ικανοποιεί τους δανειστές, τους οποίους ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να αναλάβουν την εξουσία, χαρακτήριζαν τοκογλύφους.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την οποία μετέδωσε χθες ο Σκάι, το 86% των πολιτών πιστεύει ότι το υπερπλεόνασμα προέκυψε από τους αυξημένους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση στα εισοδήματά τους και μόλις το 5,5% θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας.

Με άλλα λόγια, δεν πιστεύουν πια τον κ. Τσίπρα ούτε καν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι αστείο να μιλά για υπεραπόδοση όταν ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ είναι πολύ χαμηλότερος από τον προβλεπόμενο και η οικονομία στενάζει από τους κάθε είδους φόρους που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Εξίσου αστείο είναι και το ερώτημα που θέτει ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το πού θα βρει τα χρήματα για να μειώσει τους φόρους. Η πρώτη απλή απάντηση θα ήταν από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που εξήγγειλε ο Α. Τσίπρας το 2014 ως αντιπολίτευση, εξαπατώντας τους πολίτες και παριστάνοντας τον πολιτικό που έχει κοστολογημένο πρόγραμμα.

Οι μειώσεις φόρων μπορούν να γίνουν πράξη μέσα από τη μείωση της κρατικής σπατάλης, την εξυγίανση των ΔΕΚΟ που έχουν γυρίσει στα ελλείμματα και από μια πολιτική που θα δίνει προτεραιότητα στην επιχειρηματικότητα και όχι στον κρατισμό.

Το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ είχε μειώσει τους φόρους, πετυχαίνοντας μάλιστα ανάπτυξη. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός των φόρων και της ύφεσης. Και οι πολίτες το ξέρουν γιατί το έχουν πληρώσει ακριβά από την τσέπη τους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου