Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Sorry. No data so far.

17/11/17 • 07:47 | UPD 17/11/17 • 07:47

Η πολύνεκρη τραγωδία στη Δυτική Αττική δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση.

Η πολύνεκρη τραγωδία στη Δυτική Αττική δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Oμως η αναζήτηση ευθυνών είναι επιβεβλημένη, κυρίως απέναντι στις οικογένειες που θρηνούν θύματα, αλλά και για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.

Καταρχάς θα πρέπει να επισημανθεί η υποκριτική στάση των κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Που όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, για ό,τι συνέβαινε, από φυσική καταστροφή μέχρι κάποιο σοβαρό δυστύχημα, έσπευδαν από τις πρώτες κιόλας ώρες να βγάλουν το πολιτικό τους πόρισμα και να καταδικάσουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τώρα, βλέπουμε ότι τα ίδια στελέχη ρίχνουν το φταίξιμο, πότε στην κλιματική αλλαγή, πότε στα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και πότε στους άλλους που δεν έκαναν τίποτα, πλην της ίδιας της κυβέρνησης, τις ευθύνες της οποίας προσπαθούν να αποσείσουν. Εξίσου υποκριτική είναι και η κατάθεση μηνυτήριων αναφορών από πλευράς Περιφέρειας Αττικής και οι συναφείς δηλώσεις υπουργών.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να αναζητήσει ευθύνες, όχι μόνο για την κλιματική αλλαγή, αλλά και να δει αν υπάρχουν κακοτεχνίες, αμέλεια ή αδιαφορία από ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ολοι θα πρέπει επίσης να ελεγχθούν και πολιτικά σχετικά με το πώς άσκησαν τις αρμοδιότητές τους, προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία. Μάλιστα για πρώτη φορά βλέπουμε αξιωματική αντιπολίτευση να κρατά ψύχραιμη στάση και να μη βγάζει πόρισμα λίγων λεπτών για τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Το 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λύσεις για όλα και θα τακτοποιούσε τα αντιπλημμυρικά μέτρα μέσα σε έξι μήνες, αλλά όταν έγινε κυβέρνηση ένα έργο αξίας 10 εκατ. ευρώ που θα μπορούσε να θωρακίσει τη Μάνδρα από τα δύο ρέματα, όπως ανέδειξε το ρεπορτάζ του «Ε.Τ.», έμεινε στα χαρτιά.

Τα εύκολα λόγια και ο καταγγελτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατραπεί σε μηνυτήριες αναφορές κατά της κυβέρνησης, για να συγκαλύψουν τις ευθύνες της. Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες φοβούνται να μην τους ασκηθεί η κριτική που έκαναν οι ίδιοι ως αντιπολίτευση. Ομως οι κάτοικοι της Μάνδρας, οι οικογένειες των θυμάτων και όλοι οι πολίτες ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς φθάσαμε στην τραγωδία. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της και να κρίνει αν υπάρχουν ευθύνες και να τις αποδώσει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου