Τα γενέθλια του Ελεύθερου Τύπου

Sorry. No data so far.

09/11/17 • 07:54 | UPD 09/11/17 • 07:57

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τον Ελεύθερο Τύπο. Γιορτάζουμε τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από την επανέκδοση της εφημερίδας μας, στις 9 Νοεμβρίου του 2009.

Μιας ιστορικής εφημερίδας, η οποία πρωτοεκδόθηκε το 1983 από τους αείμνηστους Αρη και Λίλιαν Βουδούρη. Αριθμεί δηλαδή σχεδόν 35 χρόνια παρουσίας στο χώρο του Τύπου, γράφοντας καθημερινά τη δική της ιστορία.
Ομως, για όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εφημερίδας, από τους εκδότες και τη διεύθυνση μέχρι το συντακτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, κάθε ημέρα είναι και μια καινούργια ημέρα για τον Ελεύθερο Τύπο.

Χωρίς οποιουδήποτε είδους εξαρτήσεις από οικονομικά συμφέροντα και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του αναγνώστη και του τόπου, η εφημερίδα μας αποτελεί μια ανεξάρτητη έπαλξη στο χώρο της φιλελεύθερης, κεντροδεξιάς παράταξης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, σε καθημερινή σχεδόν βάση, μεγάλες αποκαλύψεις της εφημερίδας μας αναπαράγονται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και το Διαδίκτυο, είτε πρόκειται για αποκλειστικότητες που αφορούν την πολιτική είτε για θέματα από τον τομέα της οικονομίας.

Κάθε ημέρα κρινόμαστε στα περίπτερα από το αναγνωστικό κοινό, αλλά έχουμε δεσμευθεί να υπηρετούμε τρεις βασικούς άξονες:

Πρώτον, να ελέγχουμε την εξουσία και να ασκούμε κριτική σε ό,τι θεωρούμε πως λειτουργεί σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και του γενικού καλού.

Δεύτερον, να παρέχουμε πλήρη και αξιόπιστη χρηστική ενημέρωση για τους πολίτες της χώρας. Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, όπου κάθε ευρώ μετράει.

Τρίτον, να ενημερώνουμε για τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται στην εποχή μας, σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η επανέκδοση του Ελεύθερου Τύπου έγινε λίγους μήνες πριν η χώρα μας οδηγηθεί στο Μνημόνιο. Η εφημερίδα μας, μέσα στα χρόνια της κρίσης, έχει κατορθώσει, χάρη στη δύναμη που της δίνουν καθημερινά οι αναγνώστες της, να έχει μια δυναμική παρουσία, με όπλα τις καθαρές πολιτικές της θέσεις, τη μαχητικότητά της και τα χρηστικά της θέματα που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.