Για όλα φταίνε τα μέσα

Sorry. No data so far.

17/10/17 • 08:09 | UPD 17/10/17 • 08:09

Η κυβέρνηση έχει βρει την εύκολη λύση για οποιοδήποτε ζήτημα: Για όλα φταίνε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ανακοινώνονται τα στοιχεία του Προϋπολογισμού για την πρόοδο του 9μήνου, όπου προκύπτει μαύρη τρύπα 2,4 δισ. ευρώ στα έσοδα τον Σεπτέμβριο, και αμέσως το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να καταγγείλει όσους το δημοσιοποιούν.

Ανακοινώνονται τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία ένας στους τρεις Ελληνες ζει σε συνθήκες φτώχειας και το 35,6% του πληθυσμού αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτωχοποίησης ή κοινωνικού αποκλεισμού έναντι ποσοστού 28,1% το 2008, και την ίδια ώρα η κυβέρνηση επαίρεται ότι έχει πετύχει όλους τους δημοσιονομικούς στόχους της και ότι οι επενδυτές έρχονται τρέχοντας στην Ελλάδα για να επενδύσουν.

Κάποτε όμως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δούμε τα στοιχεία χωρίς εξωραϊσμούς και χωρίς η προπαγάνδα να υπερισχύει της πραγματικότητας. Τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις, όταν η οικονομία βυθίζεται στη στασιμότητα, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί προϊόν της στάσης πληρωμών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές και όσους άλλους οφείλει.

Ακόμα και έτσι όμως το πλεόνασμα ροκανίζεται και είναι μακριά από τους στόχους, ενώ μεγαλύτερο είναι και το δημοσιονομικό έλλειμμα. Ομως, για να πάρει την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ από τους δανειστές, η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να δίνει αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε αυτούς τους οποίους χρωστάει το Δημόσιο.
Η κυβέρνηση προβάλλει ότι έχει τη μαγική λύση. Αυξάνοντας τους φόρους και τα πλεονάσματα και διογκώνοντας τις δημόσιες δαπάνες με πάσης φύσεως σπατάλες προσπαθεί να πείσει ότι θα πετύχει τους στόχους της.

Οι πολίτες αδυνατούν να ακολουθήσουν την ξέφρενη φορολογική κούρσα της κυβέρνησης. Για τον εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού δεν ευθύνονται τα μέσα ενημέρωσης. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση έκανε πολιτική με τις αυτοκτονίες και τα παιδία που λιποθυμούσαν στα σχολεία, τώρα όλα τα βλέπει καλά και όποιος τολμά να παρουσιάζει και να αναλύει τα στοιχεία που είναι αρνητικά για την κυβέρνηση, είναι απλώς εχθρός του κράτους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου