Προσγείωση στην πραγματικότητα

Sorry. No data so far.

11/10/17 • 08:17 | UPD 11/10/17 • 08:17

Μπορεί το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου να απασχολεί αυτές τις ημέρες την επικαιρότητα, με τη σχετική αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όμως η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Eλληνες πολίτες έχει άμεση σχέση με την οικονομία.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να αποδράσει από αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα φουντώνοντας επικοινωνιακά ένα θέμα που αφορά τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, και ως εκ τούτου είναι σημαντικό, αλλά σίγουρα δεν είναι το πρωτεύον.
Τα μηνύματα που έρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι δυσοίωνα.

Σήμερα θα δημοσιοποιηθούν οι προβλέψεις του για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το 2018 και, αν δεν υπάρξουν σοβαρές εκπλήξεις, αναμένεται να επιβεβαιώσει την παλαιότερη θέση του ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για το 2018.

Hδη, οι πιέσεις που ασκούνται για επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., όπως η μείωση των συντάξεων και η περικοπή του αφορολόγητου ορίου, είναι βέβαιο ότι θα ενταθούν προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις του ΔΝΤ για την επίτευξη ή όχι των στόχων.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, που θα είναι ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι και θα προσεγγίζει το ένα ευρώ το λίτρο, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη υπογράψει τη μείωση κατά 50% του ποσού που προβλέπεται για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Πράγμα που σημαίνει ότι είτε οι μισοί δικαιούχοι θα χάσουν φέτος το επίδομα ή θα μειωθεί κατά το ήμισυ για όλους.

Αυτά είναι προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακές κορόνες. Οι υπογραφές για τα δύο νέα Μνημόνια έχουν μπει από τον κ. Τσίπρα και από αυτά θα πληγούν οι πολίτες είτε με την περικοπή των συντάξεών τους είτε με την αύξηση των φόρων. Το πρόβλημα της οικονομίας παραμένει το νούμερο ένα στην ατζέντα των πολιτών και οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι τα Μνημόνια τελείωσαν είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία αξία αφού τα επώδυνα μνημονιακά μέτρα έρχονται.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου