Όχι άλλες αυταπάτες

Sorry. No data so far.

08/10/17 • 08:42 | UPD 08/10/17 • 08:43

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ τις πλήρωσαν ακριβά η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όταν είχε βρεθεί πέρυσι σε μια δύσκολη πολιτική θέση, είχε αποδώσει τα λάθη στην καταστροφική διαπραγμάτευση του 2015 στις πολιτικές αυταπάτες που είχε σε σχέση με τη στάση των δανειστών αλλά και με το σχέδιο του υπουργού του των Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, εκφράζοντας την κεντρική κυβερνητική γραμμή, είχε δηλώσει ότι αν απειλούσαμε με Grexit, θα παρακαλούσαν να μας δανείσουν. Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε ότι η Α. Μέρκελ θα παρακαλούσε να μας δανείσει μόλις της παρουσίαζε τα σχέδιά του.

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ τις πλήρωσαν ακριβά η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός. Με δύο νέα Μνημόνια που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και με δεκάδες δισ. ευρώ μέτρα σκληρής λιτότητας που φορτώθηκαν στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων. Το θέμα όμως είναι ότι οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα και να αποτελούν βασική κυβερνητική γραμμή σε όλους τους τομείς διακυβέρνησης.

ΗΔΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Οικονομικών τρέφει δημοσιονομικές αυταπάτες, παρουσιάζοντας το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018 με μεγέθη που είναι ανέφικτα. Επίσης, το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 είναι σε μεγάλο βαθμό εικονικό, λόγω της στάσης πληρωμών του Δημοσίου και του ετεροχρονισμού των δαπανών, όπως συμβαίνει με την έκδοση των συντάξεων. Το υπουργείο Εργασίας ζει τη δική του αυταπάτη εμφανίζοντας τον ΕΦΚΑ ως πλεονασματικό, όταν τα Ταμεία είναι ελλειμματικά και το πλεόνασμα προέρχεται από τη μη απονομή συντάξεων.

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τρέφει τις δικές της αυταπάτες, ισχυριζόμενη ότι όλα λειτουργούν κανονικά, όταν στα σχολεία μειώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας και στα πανεπιστήμια δεν μοιράζονται συγγράμματα επειδή δεν πληρώνονται οι εκδότες.

Ακόμα και στη δημόσια ασφάλεια η κυβέρνηση προσπαθεί να οικειοποιηθεί επιτυχίες όπως το αίσιο τέλος στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη, που οφείλεται στις επιχειρησιακές ικανότητες της ΕΛ.ΑΣ. η οποία αφέθηκε να επιτελέσει το έργο της. Αντιθέτως, οι μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια και στα πανεπιστήμια δρουν ανενόχλητοι γιατί η Αστυνομία δεν επεμβαίνει με άνωθεν εντολή.

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ της επιχειρηματικότητας υπάρχει μια ακόμα αυταπάτη του κ. Τσίπρα, ο οποίος καλεί τους ξένους να επενδύσουν στη χώρα μας, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο βάζουν εμπόδια και διώχνουν σε γειτονικές χώρες ακόμα και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν εδώ.

Η ΕΛΛΑΔΑ δεν χρειάζεται άλλες αυταπάτες ούτε δήθεν μεγαλόπνοα σχέδια. Το κράτος έχει σταματήσει να λειτουργεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα έχει σταματήσει να λειτουργεί και βουλιάζει μέσα σε μια επικίνδυνη στασιμότητα. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή, με ρεαλιστικό πρόγραμμα και εφικτές λύσεις. Ούτε αυταπάτες ούτε πολιτικούς οραματισμούς τύπου Τσίπρα χρειαζόμαστε, αλλά μια βήμα το βήμα προσέγγιση και αντιμετώπιση της κατάστασης ώστε οι πολίτες να ακούσουν τι χρειάζεται πραγματικά να γίνει για να ανασάνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, να ανακάμψει η οικονομία και να διαλυθούν οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακης