Απέτυχαν και στην καθημερινότητα

07/10/17 • 08:20 | UPD 07/10/17 • 08:20

Η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει τις επιχειρήσεις, όπως και τα νοικοκυριά, οι θέσεις εργασίας που ανοίγουν είναι μερικής απασχόλησης ή με αμοιβές της τάξεως των 350 ευρώ, η κατανάλωση έχει περιοριστεί δραστικά.

Δεν είναι μόνο το θέμα της οικονομίας, στο οποίο απέτυχε παταγωδώς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Εκεί δηλαδή που, αντί να σκίσει τα Μνημόνια και να καταργήσει τη λιτότητα με ένα νόμο και ένα άρθρο, υπέγραψε δύο νέα για να αποφύγει την προληπτική πιστωτική γραμμή, όπως αφελώς υποστήριξε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

Η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει τις επιχειρήσεις, όπως και τα νοικοκυριά, οι θέσεις εργασίας που ανοίγουν είναι μερικής απασχόλησης ή με αμοιβές της τάξεως των 350 ευρώ, η κατανάλωση έχει περιοριστεί δραστικά, καθώς οι οικογένειες έχουν κόψει ακόμα και βασικά είδη διατροφής, όπως αποτυπώνει νέα έρευνα της Nielsen, με αποτέλεσμα η πραγματική οικονομία να βουλιάζει.

Απέτυχε όμως η κυβέρνηση Τσίπρα και στο μέτωπο της καθημερινότητας των πολιτών. Οι αστικές συγκοινωνίες έχουν επιδεινωθεί δραματικά και δεν χρειαζόταν το ηλεκτρονικό εισιτήριο για να αναδειχθεί το μπάχαλο ανοργανωσιάς και ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού. Αλλά δεν ασχολείται κανείς, όπως και με τα ελλείμματα, παρά μόνο με τις αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ που είναι προαποφασισμένες.

Δημόσια τάξη και ασφάλεια δεν υφίστανται. Η ανομία κυριαρχεί παντού. Από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις καταστροφές δημοσίων κτιρίων μέχρι τις δημόσιες απειλές κατά πανεπιστημιακών που έχουν στοχοποιηθεί, απαγορεύεται ουσιαστικά στην Αστυνομία να επιληφθεί. Οπως και στην περίπτωση του «Ρουβίκωνα», τα μέλη του οποίου εισβάλλουν όπου θέλουν και όποτε θέλουν ανενόχλητοι και, εάν κατά σύμπτωση συλληφθούν, αφήνονται ελεύθεροι με κυβερνητική εντολή. Δηλαδή θα πρέπει πρώτα να απαχθεί κάποιος πανεπιστημιακός για να δράσει η Αστυνομία και να προστατεύσει το πανεπιστήμιο, τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και το δικό της κύρος;

Είναι προφανές ότι οι πολίτες βρίσκονται σήμερα σε πολύ χειρότερη κατάσταση σε σχέση με το 2014. Και οικονομικά και στα άλλα θέματα της καθημερινότητάς τους, όπου έχουν παγιωθεί η στασιμότητα, η ανέχεια, αλλά και η ανοχή σε έκνομες πράξεις. Και για όλα αυτά είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση Τσίπρα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου