Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση

Sorry. No data so far.

30/09/17 • 08:15 | UPD 30/09/17 • 08:15

Δεν εξηγείται διαφορετικά η έμπνευση του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη να βάλει φρένο στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες μεσολάβησης για την ανεύρεση ταξί... #ET

Σε μια εποχή κατά την οποία η τεχνολογική εξέλιξη ανατρέπει τα πάντα στην οικονομία, την αγορά και την καθημερινότητά μας, η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο της οπισθοδρόμησης.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η έμπνευση του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη να βάλει φρένο στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες μεσολάβησης για την ανεύρεση ταξί, όταν στο πεδίο αυτό η ελληνική επιχειρηματικότητα είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως, δημιουργώντας και εκατοντάδες θέσεις εργασίας υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης.
Κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση να ρυθμιστεί η αγορά των ταξί και το μεταφορικό έργο επί ίσοις όροις, χωρίς πειρατεία και συμπτώματα φοροαποφυγής.

Ομως το σχέδιο Σπίρτζη ουσιαστικά αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς, εφόσον φθάσει στη Βουλή για ψήφιση, θα μετατρέψει εταιρίες μεσολάβησης σε εταιρίες μεταφορικού έργου, καλώντας τις να συμβληθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα με ιδιοκτήτες ταξί και οδηγούς. Με την ίδια λογική, οι πλατφόρμες για τις ηλεκτρονικές κρατήσεις εισιτηρίων και ξενοδοχείων θα έπρεπε να είναι υπεύθυνες και για τη λειτουργία των μονάδων για τις οποίες μεσολαβούν.

Στο βάθος κρίνεται, όχι μόνο αν μπορούμε να πάμε μπροστά ή όχι, αλλά εάν το στοιχείο της αξιολόγησης θα πρέπει να είναι ένα από τα βασικά κριτήρια σε επαγγελματικές ομάδες και αγορές.

Οι καλοί επαγγελματίες, σε οποιοδήποτε κλάδο, είναι βέβαιο ότι δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα. Και, επιπλέον, η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει και στην αύξηση των εσόδων και στη διεύρυνση του πελατολογίου.
Μια υπηρεσία που λειτουργεί πρωτοποριακά θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να μπαίνει στο στόχαστρο λογικών του παρελθόντος.

Στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης συζητούσαν για την ψηφιακή εποχή στην Ευρώπη. Ας το αντιληφθούν λοιπόν και αυτό στην κυβέρνηση και ας διαμορφώσουν ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα ευνοεί τη δημιουργία αντίστοιχων υπηρεσιών και δεν θα τις αποθαρρύνει. Γιατί δεν μπορεί η κυβέρνηση να στέκεται μπροστά στην πρόοδο και να επιλέγει την οπισθοδρόμηση, για οποιουσδήποτε συντεχνιακούς ή ιδεοληπτικούς λόγους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου