Η απαξίωση της κυβέρνησης

Sorry. No data so far.

26/09/17 • 07:18 | UPD 26/09/17 • 07:18

Το σκηνικό απαξίωσης της κυβέρνησης είναι ορατό σε όλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μόλις 6% των πολιτών θεώρησε πειστικό τον λόγο του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. #ET

Χθες επισημοποιήθηκε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το σφιχταγκάλιασμα του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία απορρίφθηκε με τις ψήφους της συμπολίτευσης, κατέστη πλέον οριστικό ότι τα δύο κόμματα θα φθάσουν μαζί έως το τέλος, όπως ο κ. Καμμένος είχε προβλέψει.

Το στοιχείο που διαφοροποιεί αυτή τη φορά τα πράγματα είναι ότι στο εξής η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίζουν κανένα νομοσχέδιο εφόσον δεν έχει εκφραστεί η δεδηλωμένη σε κάθε περίπτωση, ώστε να πάψουν οι τζάμπα μαγκιές των ΑΝΕΛ να μην ψηφίζουν νομοσχέδια, θεωρώντας ότι θα περάσουν με τις ψήφους άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο η εικόνα της κυβέρνησης παραπέμπει σε απόλυτη παρακμή. Ο πρωθυπουργός κάλυψε χθες και τον Καμμένο και τον κ. Κουρουμπλή, μιλώντας μάλιστα για fake news. Και αυτό, όταν αποκαλύφθηκε ότι εταιρεία – φάντασμα που δημοσιοποίησε παράνομη δημοσκόπηση είχε στενή σχέση με το Μαξίμου, μέσω συνεργάτη και φοιτητών του υπουργού Επικρατείας κ. Βερναρδάκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε εκτενώς τις προηγούμενες ημέρες ο Ελεύθερος Τύπος.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας, που δεν εμφανίστηκε καν στις ακτές του Σαρωνικού για να δει από κοντά το πρόβλημα της ρύπανσης, κάλυψε πλήρως τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για τους χειρισμούς του στο θέμα του ναυαγίου και της οικολογικής καταστροφής, για τα λάθη, τις ολιγωρίες και τα ψέματα που ειπώθηκαν σχετικά με το καθυστερημένο αίτημα για βοήθεια από τον ευρωπαϊκό οργανισμό.

Το σκηνικό απαξίωσης της κυβέρνησης είναι ορατό σε όλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι, μόλις 6% των πολιτών θεώρησε πειστικό τον λόγο του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Σε ποσοστό 80% πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 53,5% ζητά την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας.

Την ώρα που η διαφορά υπέρ της ΝΔ παραμένει υψηλή, φθάνοντας τις 13 μονάδες (από 10 την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι), Τσίπρας και Καμμένος δείχνουν ότι θα συνεχίσουν τον μοναχικό τους δρόμο, ψηφίζοντας μόνοι τους τα νομοσχέδια, αλλά και τα μέτρα του 2018.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου