Στα πόσα ψέματα παραιτούνται;

22/09/17 • 07:17 | UPD 22/09/17 • 07:17

Το υπουργείο Ναυτιλίας επιμένει ότι έχει πράξει σε όλα καλώς, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο #πετρελαιοκηλίδα #θέση #ΕΤ

Οι δικαιολογίες που ακούμε καθημερινά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τη μεγάλη ρύπανση στον Σαρωνικό προκαλούν πλέον θυμηδία.

Παρά την τεράστια οικολογική καταστροφή, το υπουργείο Ναυτιλίας επιμένει ότι έχει πράξει σε όλα καλώς, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός ναυτικής ασφάλειας ανακοίνωσε επισήμως ότι έλαβε αίτημα από την ελληνική πλευρά για βοήθεια αργά το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή σχεδόν τρία 24ωρα μετά το ναυάγιο και ανέλαβε δράση λίγες ώρες αργότερα, διαψεύδοντας έτσι τους ισχυρισμούς του κ. Κουρουμπλή περί έγκαιρης ειδοποίησης.

Ο υφυπουργός του Νεκτάριος Σαντορινιός δικαιολόγησε την καθυστερημένη ειδοποίηση του EMSA, δηλώνοντας ότι τα σκάφη του οργανισμού βοήθειας είναι μεγάλα και δεν θα μπορούσαν να πλέουν εύκολα στα στενά της Σαλαμίνας. Προφανώς ο υφυπουργός δεν θα ήθελε να την πάθει όπως ο Ξέρξης πριν από περίπου 2.500 χρόνια, στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, όταν τα βαριά περσικά πλοία παγιδεύθηκαν στα στενά.

Αλήθεια, πόσα ψέματα θα πρέπει να ειπωθούν ακόμα για αυτή τη σοβαρή υπόθεση προκειμένου να υπάρξουν παραιτήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας; Αλλά, βέβαια, υπάρχει η πολιτική κάλυψη του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει πει πολλαπλάσια ψέματα στον ελληνικό λαό σε σχέση με τον υπουργό του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Τόσο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όσο και οι άλλοι υπουργοί του, που έχουν εξαπατήσει επανειλημμένα τον ελληνικό λαό, από το Μνημόνιο και την κατάργηση της λιτότητας με ένα νόμο και ένα άρθρο, μέχρι τον ΕΝΦΙΑ, τις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, θέλουν να παραμείνουν γαντζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας όσο γίνεται περισσότερο. Και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για αυτό.

Η εικόνα μιας κυβέρνησης με τα τόσα ψέματα είναι αξιοθρήνητη. Η ανικανότητά της είναι επίσης εμφανής σε όλους τους τομείς διακυβέρνησης, ενώ η προσπάθεια συγκάλυψης των τραγικών ευθυνών της, από την οικονομία μέχρι τη ρύπανση στον Σαρωνικό, είναι αποτυχημένη.

Οι πολίτες έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους για το πώς έγινε η οικολογική καταστροφή, αλλά και για το πώς λειτουργεί η κυβέρνηση γενικότερα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου