Ορατότης μηδέν

Sorry. No data so far.

21/09/17 • 07:46 | UPD 21/09/17 • 07:46

Η στεριά δεν φαίνεται από το μαζούτ, και όχι μόνο στις παραλίες της Αττικής από την τεράστια οικολογική ρύπανση, αλλά και στην οικονομία και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Μόνο ως μπλακ χιούμορ μπορεί να εκληφθεί η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την επανεκλογή του, ότι η κυβέρνησή του οδηγεί με ασφάλεια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Και βεβαίως θα πρέπει να επιπλήξει τον λογογράφο του, καθώς, σε μια χρονική στιγμή που οι πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από την ανικανότητα της ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος να τιθασεύσουν τη ρύπανση, τον εμφανίζει να δηλώνει ότι… κολυμπάμε και βλέπουμε καθαρά τη στεριά.

Η στεριά δεν φαίνεται από το μαζούτ, και όχι μόνο στις παραλίες της Αττικής από την τεράστια οικολογική ρύπανση, αλλά και στην οικονομία και στην καθημερινότητα των πολιτών από τη βαριά λιτότητα και τις αποτυχημένες πολιτικές που ασκούνται σε όλους τους τομείς διακυβέρνησης.

Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι βρισκόμαστε κοντά στην έξοδο από τα Μνημόνια είναι μια ακόμα οφθαλμαπάτη ή μια νέα προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Ηδη, φωνές από τις Βρυξέλλες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μιλούν για πρόσθετα μέτρα την επόμενη χρονιά, ενώ ο ΟΟΣΑ, στην εκτίμησή του για την πορεία της οικονομίας, θεωρεί ότι φέτος η ανάπτυξη θα είναι μόλις 1,1%.

Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά αυτά τα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα ξεμακραίνει από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Η κυβέρνηση επιδεινώνει την κατάσταση των πολιτών με διαρκείς αυξήσεις φόρων και σπιράλ μείωσης εισοδημάτων.

Ο κ. Τσίπρας με το περιβόητο δημοψήφισμα διέλυσε το τραπεζικό σύστημα, εξανέμισε τις περιουσίες του κόσμου και παρέδωσε τις τράπεζες στα ξένα funds αντί πινακίου φακής. Είναι φανερό ότι έχει χαθεί πλήρως το παιχνίδι της οικονομίας από την κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας, αντί να οδηγήσει το καράβι σε απάνεμο λιμάνι, το έχει ρίξει στα βράχια της ύφεσης και της υπερφορολόγησης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου