Δύο χρόνια καταστροφής

Sorry. No data so far.

20/09/17 • 07:31 | UPD 20/09/17 • 07:31

Σε αυτά τα δύο χρόνια η χώρα οπισθοδρόμησε σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, οι τράπεζες δόθηκαν αντί πινακίου φακής σε ξένα funds... #ΕΤ

Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και το βασικό δίλημμα που είχε θέσει τότε ο Αλ. Τσίπρας επαληθεύτηκε πλήρως.

«Τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», έλεγε. Και τελικώς κατάφερε να συντρίψει τους Ελληνες φορολογούμενους, προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις εξουσίας όλοι οι μετακλητοί και οι φύλακες του κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας και σε αυτά τα δύο χρόνια είπε πολλά ψέματα στον ελληνικό λαό. Διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι τα δύσκολα έχουν περάσει, ότι θα διασφάλιζε τους μισθούς και τις συντάξεις και ότι θα βοηθούσε τους οικονομικά ασθενέστερους. Ομως στην πράξη έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Πετσόκοψε με τον νόμο Κατρούγκαλου τις συντάξεις των νέων δικαιούχων, υπέγραψε και νέο μνημόνιο και πέρασε μαζί με τους άλλους 152 της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή τις περικοπές και για τους παλαιούς συνταξιούχους από 1.1.2019 μέσω της κατάργησης της περιβόητης προσωπικής διαφοράς.

Αντίστοιχα επώδυνα μέτρα ψήφισαν και για τους εργαζόμενους. Ο πρωθυπουργός που υποτίθεται ότι θα επανέφερε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ και με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.400 ευρώ επιβάρυνε με έξτρα φόρους 650 ευρώ ακόμα και τους χαμηλόμισθους που αμείβονται με 500 ευρώ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, η οποία δεν μπορεί να εξωραϊστεί ούτε με δημοσκοπήσεις – μαϊμού ούτε με νέες κάλπικες υποσχέσεις για έξοδο από το μνημόνιο.

Σε αυτά τα δύο χρόνια η χώρα οπισθοδρόμησε σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, οι τράπεζες δόθηκαν αντί πινακίου φακής σε ξένα funds, ενώ θεσμοί όπως η Δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές δοκιμάζονται σκληρά από την κομματική επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, αποδυναμωμένος πολιτικά, δεν μπορεί να βάλει μπροστά τη χώρα. Οι επιδόσεις των υπουργών του βαθμολογούνται κάτω από τη βάση σε όλους τους τομείς διακυβέρνησης και η χαλάρωση του κράτους είναι εμφανής ακόμα και στους πιο δύσπιστους, με τελευταίο παράδειγμα την τεράστιας έκτασης ρύπανση του Σαρωνικού. Αυτή είναι η καταστροφική διετία Τσίπρα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου