Η «επανάσταση» που χρειαζόμαστε

Sorry. No data so far.

19/08/17 • 08:09 | UPD 19/08/17 • 08:09

Υστερα από 7 χρόνια μνημονίων οι πολίτες αισθάνονται κόπωση και απογοήτευση.Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο οι Ελληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι μεταξύ των πολιτών 28 χωρών της Ενωσης.

Μόλις το 2% θεωρεί ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι καλή έναντι 46% του μέσου ευρωπαϊκού όρου, ενώ ικανοποιημένοι από τη ζωή τους είναι το 41% όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη το ποσοστό είναι διπλάσιο (83%).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ήρθε το 2015 για να αποκαταστήσει αδικίες και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών έπραξε τα ακριβώς αντίθετα με αποτέλεσμα η «ελπίδα» να μετατραπεί σε αγανάκτηση και η αισιοδοξία σε καθολική απογοήτευση.

Η οικονομική κατάσταση έγινε δυσχερής για τα νοικοκυριά και ιδίως τα ασθενέστερα που έχουν να αντιμετωπίσουν υπέρογκους φόρους με μικρότερα εισοδήματα. Είναι σαφές ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί, ούτε αποδίδει η «άμυνα» της κυβέρνησης ότι οι προηγούμενοι ευθύνονται για τα σημερινά δεινά.

Η χώρα χρειάζεται μία μεταρρυθμιστική επανάσταση, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά παντού. Στην Παιδεία, την Υγεία, τη δημόσια διοίκηση και το κοινωνικό κράτος. Με πρόγραμμα, σχέδιο και άξιους ανθρώπους που θα αναλάβουν να διαχειρισθούν δύσκολα θέματα αλλά θα έχουν τα εφόδια και τη γνώση για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υιοθέτησε όλες τις παθογένειες του παρελθόντος η χώρα να βρίσκεται σε στασιμότητα. Κομματικοποίησε το κράτος, γκρέμισε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην Παιδεία και την Υγεία, φούντωσε περαιτέρω το κύμα φυγής νέων ανθρώπων από την Ελλάδα.

Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για να μπει η χώρα όχι απλώς στην «κανονικότητα» αλλά στην πρόοδο. Η προσεχής ΔΕΘ είναι μία καλή ευκαιρία για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την Ελλάδα του μέλλοντος. Χωρίς ακάλυπτες υποσχέσεις αλλά με ρεαλιστικό σχέδιο.

Δημοφιλή

Sorry. No data so far.