Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην υπερφορολόγηση

11/08/17 • 08:23 | UPD 11/08/17 • 08:23

Το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε ουσιαστικά αυτό που είχε αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος. Οτι δηλαδή χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικηγόροι και άλλοι επιστήμονες θα χρεωθούν με αναδρομικά χαράτσια. Και αυτό, γιατί θα κληθούν να πληρώσουν τις εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ που αφορούν στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε επίσης η εφημερίδα μας, θα χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο όσοι καθυστερήσουν έστω και για μια ημέρα να πληρώσουν οποιαδήποτε νέα οφειλή τους. Ομως ο κόσμος αδυνατεί να ανταποκριθεί και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ένας στους τρεις δεν μπόρεσε να πληρώσει τον φόρο που του καταλογίστηκε από την Εφορία.

Η υπερφορολόγηση των πολιτών, σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς ασφαλιστικές εισφορές που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Τσίπρα, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν. Και αυτό γιατί αποτελούν κύριο συστατικό στοιχείο της ιδεολογίας και της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του να πανηγυρίζουν για τις αποτυχίες τους, μπορεί ο κ. Πετρόπουλος να μας λέει ότι του δίνουν συγχαρητήρια για τις εισφορές και ο κ. Μπαλάφας να ισχυρίζεται ότι τον σταματούν στον δρόμο για να τον… αποθεώσουν, αλλά η σκληρή πραγματικότητα τους διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.
Η πραγματικότητα αυτή λοιπόν είναι ότι στα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι φόροι έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Αυτό το δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία, αλλά το βιώνουν στην τσέπη και την καθημερινότητά τους με τον πλέον δραματικό τρόπο οι Ελληνες πολίτες. Και θα αυξηθούν, δυστυχώς, και άλλο, αφού από τον Σεπτέμβριο έρχονται τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ η κυβέρνηση έχει υπογράψει τη μείωση του αφορολογήτου από το 2019.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλους φόρους. Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τη μείωση των κρατικών δαπανών. Και αυτό δεν μπορεί (και δεν θέλει) να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δημοφιλή

Sorry. No data so far.