Αριστερές αγκυλώσεις

08/08/17 • 08:24 | UPD 08/08/17 • 08:24

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σύμφωνα με το οποίο ο εκκλησιασμός στα Δημοτικά σχολεία οδεύει προς παντελή κατάργηση, είναι σαφές ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον εξοβελισμό από τη δημόσια εκπαίδευση μιας σειράς σημαντικών αξιών, με τις οποίες γαλουχήθηκαν οι γενιές των Ελληνόπουλων.

Οπως ακριβώς με την αριστεία, που είτε βάλλεται με την κατάργηση των προτύπων και πειραματικών σχολείων είτε ακυρώνεται στην πράξη με την απόφαση για την ανάδειξη των σημαιοφόρων στις παρελάσεις μέσω κλήρωσης αντί με βάση τη μαθητική επίδοση, το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της ορθόδοξης πίστης και παράδοσης. Που επιχειρείται να αποβληθούν από τα σχολεία, είτε με την αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών είτε με την κατάργηση του εκκλησιασμού και της προσευχής.

Δεν θα σταθούμε στην ουσία του ζητήματος του εκκλησιασμού, για τον οποίο θεωρούμε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί σε προαιρετική βάση, καθώς, όπως οι γονείς που δεν θέλουν να στείλουν το παιδί τους στην εκκλησία μπορούν να το πράξουν, έτσι και οι υπόλοιποι δεν θα πρέπει να στερηθούν το δικαίωμα της επιλογής.

Θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια αλλεργία σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις, αλλά και την αξιοκρατία και το θεσμό της αριστείας. Είναι ολοφάνερο ότι οι αριστερές ιδεοληψίες και αγκυλώσεις της κυβέρνησης την οδηγούν σε προτάσεις που προκρίνουν την ισοπέδωση και την εξάλειψη της θρησκείας και των παραδόσεων του έθνους μας.

Επιλογές που μπορεί να χαϊδεύουν τα αφτιά ενός στενού κομματικού, αριστερού ακροατηρίου, αλλά προσβάλλουν τη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, κάθε φορά που βρίσκεται στριμωγμένη πολιτικά, επιχειρεί να μετατοπίσει την πολιτική ατζέντα. Με άλλα λόγια, την ώρα που έχει χάσει το παιχνίδι στην οικονομία, έχει διαλύσει την Υγεία και υποβαθμίζει την Παιδεία, ασχολείται με τον εκκλησιασμό και τους σημαιοφόρους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δημοφιλή