Η αριστεία δεν είναι «χολέρα»

Sorry. No data so far.

03/08/17 • 08:43 | UPD 03/08/17 • 08:43

Ο πρωθυπουργικός φίλος και στέλεχος του γραφείου στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου Νίκος Καρανίκας το έλεγε εδώ και χρόνια: «Η καριέρα είναι χολέρα».

Κάποιοι νόμιζαν ότι ήταν ένα από τα αστεία της παρέας του Τσίπρα, όταν τα έπιναν στα Εξάρχεια, δεν κατάλαβαν ότι η ισοπέδωση της γνώσης και της εργασίας είναι μία βασική αρχή της σημερινής κυβερνητικής παράταξης.

Μετά βέβαια, όταν ο Καρανίκας, όπως εκατοντάδες άλλοι μετακλητοί υπάλληλοι που προσελήφθησαν με βάση την κομματική τους φιλία, ανακάλυψε το κρατικό χρήμα, τις υπερωρίες και τις έξτρα αμοιβές, αντιλήφθηκε ότι η καριέρα στο Μαξίμου μπορεί να είναι και ευλογία.

Ομως, εκτός από την εργασία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στο στόχαστρο και την αριστεία. Ο πρώτος υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης της Αριστεράς Αριστείδης Μπαλτάς έμεινε στην ιστορία υποστηρίζοντας ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά» ως επιχείρημα για την ισοπέδωση των πειραματικών σχολείων.

Ομως η κυβέρνηση δεν έμεινε εκεί. Ο νυν υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου πέρασε διάταξη σε Προεδρικό Διάταγμα, με την οποία οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες στις σχολικές παρελάσεις δεν θα είναι οι αριστούχοι μαθητές αλλά θα προκύπτουν κατόπιν κλήρωσης από το σύνολο των μαθητών.

Το να κρατάς τη σημαία είναι ένδειξη σεβασμού, αλλά ταυτόχρονα και επιβράβευση για τις επιδόσεις των μαθητών. Ο πιο άξιος αναλαμβάνει την ευθύνη της σημαίας.

Για το λόγο αυτόν η Πολιτεία εδώ και δεκαετίες όριζε τους παραστάτες και τους σημαιοφόρους μεταξύ των καλύτερων μαθητών ως μία ηθική αμοιβή και αναγνώριση για τους κόπους τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν αναγνωρίζουν ούτε την αριστεία ούτε τη φιλοδοξία των μαθητών να γίνουν οι καλύτεροι για να βρεθούν κοντά στη γαλανόλευκη.

Στην Ελλάδα του Τσίπρα, του Γαβρόγλου και του Καρανίκα η ημιμάθεια, η ισοπέδωση και η ελάχιστη προσπάθεια είναι βασικές αρχές στις ιδεοληψίες τους.

Οι άριστοι πρέπει να κρύβονται στο πλήθος, αν μάλιστα ως επαγγελματίες θεωρούν λίγα τα λεφτά για το επιστημονικό τους έργο να φύγουν και από τη χώρα.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημαιοφόροι στην τεμπελιά, παραστάτες στην ισοπέδωση. Δεν θα τους περάσει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναθέσει και πάλι την ευθύνη της σημαίας των σχολείων στους καλύτερους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δημοφιλή

Sorry. No data so far.