Χρειαζόμαστε ρωμαλέο κράτος

Sorry. No data so far.

21/06/17 • 08:00 | UPD 21/06/17 • 08:00

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις να έχουν μετατραπεί σε άντρο εγκληματιών, με διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία και βανδαλισμούς χωρίς κανέναν έλεγχο.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, εντόπισε το πρόβλημα και βρήκε τη λύση. Χρειάζεται, όπως είπε, ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τέτοιες φρικαλέες δραστηριότητες.

Δηλαδή, είναι ζήτημα των φοιτητών να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τη σκληρή βία και τη βαριά εγκληματικότητα, όπως είναι η διακίνηση ναρκωτικών, ευρισκόμενοι αντιμέτωποι με εμπόρους ναρκωτικών και επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία.

Αυτό που λείπει, κ. Γαβρόγλου, προφανώς δεν είναι ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, αλλά ένα ρωμαλέο κράτος που θα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τις παθογένειες και θα πατάξει τη βία. Με άλλα λόγια, είναι υποχρέωση του κράτους να επιβάλει την τάξη και να διασφαλίσει τη δημόσια ασφάλεια σε οριοθετημένους χώρους του, όπως είναι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δυόμισι χρόνια δυστυχώς επιδεικνύει μια πρωτοφανή αδράνεια, η οποία ενισχύει τις παραβατικές συμπεριφορές και αφήνει στο απυρόβλητο πάσης φύσεως εγκληματικές δραστηριότητες σε δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα στα Πανεπιστήμια.

Είναι σαφές ότι το πανεπιστημιακό άσυλο αφορά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών, ούτε την εισβολή αναρχικών ή εγκληματικών στοιχείων που διαπράττουν βανδαλισμούς κατά της δημόσιας περιουσίας. Οπως επίσης είναι αυτονόητο ότι το φοιτητικό κίνημα δεν μπορεί να παίζει το ρόλο της Αστυνομίας ή της Δίωξης Ναρκωτικών.

Αυτό που διαπιστώνει με ανησυχία ο πολίτης αυτής της χώρας είναι ότι έχουμε μια δειλή κυβέρνηση και ένα διαλυμένο κράτος που αδυνατούν να δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, η οποία, δικαίως, αισθάνεται απροστάτευτη.

Αλήθεια, αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να έχουν οι Ελληνες φοιτητές για την καριέρα που θα ακολουθήσουν μετά την αποφοίτησή τους από το Πανεπιστήμιο; Πώς δηλαδή ως πολίτες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν μόνοι τους τα περιστατικά εγκληματικότητας στις γειτονιές επειδή το κράτος είναι ανύπαρκτο;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου