Αθήνα Καιρός

Θα έπρεπε να αδειάσει όλη η Ελλάδα!

3 λεπτά

Οταν η Σαντορίνη και τα κοντινά νησιά μετράνε κάθε τρία λεπτά μια σεισμική δόνηση, τα αστειάκια ακούγονται, επιεικώς, κακόγουστα. Δεν εξοργίστηκαν μόνον οι επιχειρηματίες με σχόλια, «δεν πάμε στη Σαντορίνη, ούτε με σφαίρες», «αν θέλουμε να κουνηθούμε, χορεύουμε shake» ή «θα αποκτήσει η Σαντορίνη νέο… Ακρωτήρι, χαρά των αρχαιολόγων», αλλά και οι νησιώτες.

Η καθημερινότητα σχεδόν 40.000 ανθρώπων, που φυσικά και φοβούνται και νιώθουν ανασφάλεια και σκέφτονται το μέλλον των οικογενειών τους δεν είναι για… πλάκα!

Ωστόσο, φυσικό δεν είναι μια ενσυνείδητη και συντεταγμένη κοινωνία να κάνει οικτρά σχόλια εναντίον της κυβέρνησης επειδή πήρε μέτρα. Αμφιβάλλει κανείς ότι η «θύελλα» που ξέσπασε ξαφνικά, στο Διαδίκτυο, δεν ήταν κατευθυνόμενη από κομματικά κέντρα; Τι φοβήθηκαν; Μη και θαμπώσει το αφήγημα των Τεμπών και χάσουν ακροατήριο;

Είναι τόσο πωρωμένοι οι αντίπαλοι της κυβέρνησης, που πιστεύουν ότι οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες στις πλατείες ήταν κομματικά πειθαρχημένοι οπαδοί τους; Μα αν ήταν έτσι, θα υπήρχε και ισχυρή αντιπολίτευση! Επειδή, οι πολίτες πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, γι’ αυτό πήραν τα Τέμπη στα χέρια τους.

Μόνον ανεγκέφαλοι μπορεί να γράφουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιουργεί πανικό, κατεβάζοντας στη Σαντορίνη άνδρες της ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, πλοία επιβατικά και ελικόπτερα για τη μεταφορά τραυματιών και νοσηλευτικό προσωπικό, στήνονται αντίσκηνα και κατασκευάζονται έξοδοι «διαφυγής», ώστε να φοβηθούν οι πολίτες και να μην ασχολούνται με τα Τέμπη!

Κι όταν στα σχόλια γράφεται ότι «ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται μια μικρή -τι ντροπή!- έξαρση σεισμικής δραστηριότητας, σκορπώντας πανικό», ας το πουν στις 11.000 ανθρώπους που άφησαν το νησί τους, το σπίτι τους, τη δουλειά τους. Ας το πουν και στον Νίκο Ζώρζο, τον δήμαρχο Σαντορίνης που «νιώθει ήρεμος επειδή δεν είναι μόνος και όλο το κράτος είναι εκεί!

Πέστε, ο μη γένοιτο, ότι κάποια σεισμική έξαρση δημιουργούσε πρόβλημα και έπρεπε άνθρωποι να τύχουν πρώτης βοήθειας, να απεγκλωβιστούν ή να κατέβουν στις «εξόδους» για να απομακρυνθούν, να επιβιβαστούν, ενώ η κυβέρνηση στην Αθήνα θα συσκεπτόταν με το «αν» και το «όταν», «και να δούμε»! Φαντάζεστε τι θα γινόταν; Ποιος Ανδρουλάκης, Φάμελλος και τα άλλα καλόπαιδα της αντιπολίτευσης, τι λαϊκά δικαστήρια και κρεμάλες θα έστηναν για την Πολιτική Προστασία, για την επικίνδυνη ανικανότητα του Μητσοτάκη που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι αιφνίδιο γεγονός, αλλά καταστροφή που έχει δώσει άπειρα σήματα κινδύνου;

Τώρα, λοιπόν, που τα σήματα είναι πολλά και η κυβέρνηση με τους ειδικούς στέκεται από πάνω τους, βγήκαν από τα λαγούμια τους τα τρολ της συμφοράς, να καταγγείλουν τον Μητσοτάκη, επειδή παίρνει ισχυρά προληπτικά μέτρα; Βρε, άντε από κει!

Αν ήσασταν κυβέρνηση, Φάμελοι, Ανδρουλάκηδες και λοιποί των δύο άκρων, ο κίνδυνος θα ήταν άμεσος. Θα έπρεπε να αδειάσει όλη η Ελλάδα! Και όχι μόνον η Σαντορίνη!

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]