Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στη Θεσσαλονίκη – Ενεργοποιήθηκε το 112 για ετοιμότητα των κατοίκων

Ψήφισαν Μιλέι… (ξανα)βγήκε Μάκρι

4 λεπτά

Δεν είχε περάσει ούτε ένα 24ωρο από τη σαρωτική νίκη του Χαβιέρ Μιλέι στις αργεντίνικες εκλογές, όταν μία γνωστή φιγούρα πέρασε την είσοδο κεντρικού ξενοδοχείου στο Μπουένος Αϊρες, όπου ο εκκεντρικός «αναρχοκαπιταλιστής» είχε εγκαταστήσει το στρατηγείο του.

Δεν ήταν άλλος από τον πρώην πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, που έσπευσε αξημέρωτα να εισπράξει τον τόκο της πολιτικής του κατάθεσης, στηρίζοντας τον Μιλέι στον β’ γύρο. «Τι άλλο θα συζητήσουμε παρά το μέλλον της χώρας;», είπε, περιχαρής, στους δημοσιογράφους. Και τότε όλοι κατάλαβαν τι είχε συμβεί: Με Δούρειο Ιππο τον δήθεν αντισυστημικό «Τρελό», ο νεοφιλελεύθερος πρόεδρος της περιόδου 2015-19 επέστρεψε πλαγίως στην εξουσία, παρόλο που ο κόσμος δεν θέλει να τον βλέπει στα μάτια του. Αντί να συμμαζέψει το χάος των περονιστών, ξανάφερε στη χώρα το ΔΝΤ και επιτέθηκε στο κοινωνικό κράτος. Εχασε, λοιπόν, από τον αριστερο-περονιστή Αλμπέρτο Φερνάντες, αλλά πήρε ρεβάνς δι’ (αφελούς) αντιπροσώπου.

Ο ισπανόφωνος Τύπος γράφει ότι ο Μιλέι θα ξεκινήσει την προεδρία του με μπαράζ αποκρατικοποιήσεων στα αντίστοιχα ΕΛ.ΠΕ. και στη ΔΕΗ της Αργεντινής, υλοποιώντας ό,τι δεν κατόρθωσε ο Μάκρι. Ενσταντανέ από τις εγκάρδιες συναντήσεις τους κατακλύζουν τα ΜΜΕ και, κατά πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει είτε ο πρώην υπουργός του Μάκρι, Λουίς Καπούτο, είτε ο κεντρικός του τραπεζίτης, Φεντερίκο Στουρσενέγκερ.

«Ο Χαβιέρ τον θαυμάζει (σ.σ.: τον Μάκρι), τον εμπιστεύεται και υπάρχει χημεία μεταξύ τους», αποκάλυψε στέλεχος του προεδρικού κόμματος La Libertad Avanza (H Eλευθερία Προχωρεί), ενός καινούργιου σχηματισμού χωρίς στελέχη και εμπειρία, με ελάχιστες έδρες σε Βουλή-Γερουσία, που μοιραία θα γίνει υποχείριο της παραδοσιακής Δεξιάς του Μάκρι.

Ενός πολυεκατομμυριούχου, πρώην προέδρου της Μπόκα Τζούνιορς και δημάρχου του Μπουένος Αϊρες, από αυτούς που παίζουν στα δάχτυλα κάτι υστερικούς μικροαστούς λαϊκιστές τύπου Μιλέι, που κάνουν τον παλικαρά στους «κομμουνιστές» αλλά στέκονται σούζα στα πραγματικά αφεντικά της χώρας. Κατά τα άλλα, οι μικρόνοες οπαδοί του Μιλέι πανηγυρίζουν με τα αλυσοπρίονα επειδή «γκρεμίστηκε το παλιό πολιτικό κατεστημένο». Κούνια που τους κούναγε…

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]