Επιτέλους μπαίνουν τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους. Μετά την ανακοίνωση της Μαρίας Καρυστιανού -που μέχρι πριν από μερικούς μήνες αρνιόταν ότι θα κάνει κόμμα- πήρε θέση στη γραμμή εκκίνησης και ο Αλέξης Τσίπρας.
Βέβαια, ο ίδιος έχει κάνει ξανά αυτή τη διαδρομή, είναι προπονημένος και γνώστης των μυστικών μιας επαγγελματικής προεκλογικής εμφάνισης. Η κινητοποίηση του κόσμου φανερώνει τη δουλειά που προηγήθηκε και η εκδήλωση στο Θησείο, σε γενικές γραμμές, ήταν καλά οργανωμένη, παρά κάποιες αστοχίες, όπως η τοποθέτηση των οθονών με το κείμενο της ομιλίας πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα να κρυφοκοιτάζει κάτω σαν μαθητής που αντιγράφει. Ομως αρκούν αυτά για να πείσουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλάξει από το 2015; Ασφαλώς όχι.
Ηταν μία από τα ίδια, με μπόλικες αοριστολογίες και γενικεύσεις, και οι μοναδικές σαφείς αναφορές ήταν σε πρόσωπα και εποχές που εκείνος νομίζει ότι τον ευνοούν. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι την πρώτη φορά ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, αν κάτι ήταν αυτό που «πρόδωσε» τον παλιό Αλέξη, είναι το όνομα του κόμματος: «ΕΛΑΣ». Μια επικοινωνιακή επιλογή που έχει στόχο να αιφνιδιάσει και να τραβήξει την προσοχή του κόσμου μακριά από την ανυπαρξία επιχειρημάτων και θέσεων. Τελικά, αυτό που κατάφερε είναι να θυμίζει κάποιες επιχειρήσεις που τις κλείνει η εφορία για φορολογικούς λόγους και εκείνες ανοίγουν πάλι με άλλη επωνυμία.
Πολλοί αναρωτιούνται τι πραγματικά θέλει να εκπέμψει ο Αλέξης Τσίπρας με το «ΕΛΑΣ», εκτός από τον πρώτο εντυπωσιασμό. Από τη μία ξέρει πως συνδέεται συνειρμικά με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, άρα με τον Αρη Βελουχιώτη και τον εμφύλιο, κάτι που μπορεί να αρέσει σε κάποιους, αλλά στους περισσότερους προκαλεί οργή η κυνική εκμετάλλευση ενός κομματιού της ελληνικής Ιστορίας. Από την άλλη, φιλοδοξεί να έχει αναφορές στον «νέο πατριωτισμό» που ευαγγελίζεται, θεωρώντας πως θα μπορούσε το όνομα να αγγίξει πιο συντηρητικά ακροατήρια.
Στο διά ταύτα: Τα γνωστά και μη εξαιρετέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στο Θησείο, καθώς και όλοι εκείνοι που περιμένουν στα αποδυτήρια, επιβεβαιώνουν πως τίποτα καινούριο δεν φέρνει το εγχείρημα Τσίπρα. Είπαμε, τη διαδρομή αυτή την έχει ξανακάνει, με τις γνωστές επιδόσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι μόνο αυτός που πήρε ένα κόμμα από το 4% και το πήγε στο 36%, είναι ο ίδιος που το έφτασε στο 17% και σήμερα, μετά τις κινήσεις που έκανε, το διέλυσε οριστικά. Για να δούμε, λοιπόν, πώς θα φτάσει αυτή τη φορά στον τερματισμό.





















