Ο Κυριάκος που εξελέγη για να αλλάξει τα πάντα δεν έπρεπε να βάλει τον Φωτήλα;

20/04/17 • 10:07 | UPD 20/04/17 • 12:17

Εάν πιστέψουμε το συμπολιτευόμενο Τύπο, τον «καθαρόαιμο» ή και τον «καμουφλαρισμένο», για να καταλαβαινόμαστε όλοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέπραξε μέγα ατόπημα επειδή αντικατέστησε την Κατερίνα Παπακώστα με τον Ιάσονα Φωτήλα για την «επίζηλη» θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

  • Save
Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Ο πολιτικός που εξελέγη από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, με βασική εντολή να αλλάξει τα πάντα στο κόμμα και να απομακρύνει τον ανεύθυνο Αλέξη Τσίπρα από τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν έπρεπε να αντικαταστήσει μία βουλευτή από μία μεσαία κομματική θέση!

«Επιβραβεύει την αποστασία», ξιφούλκησε αμέσως στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Φωτήλα, ο οποίος προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία από το Ποτάμι πριν από μερικούς μήνες. Οχι, ο κ. Παπαδημούλης δεν ζήτησε τις παραιτήσεις Κουρουμπλή και Σπίρτζη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και σήμερα βρίσκονται σε υπουργικές θέσεις. Αλλωστε, ακόμη συγχαίρει τον Μαδούρο για την εκλογή του στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας, η Ν.Δ. προσέγγισε πριν από μήνες τον Φωτήλα και για να τον δελεάσει να φύγει από το Ποτάμι, του έταξε ότι τον Απρίλιο θα τον ορίσει αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας! Τόσο σατανικό ήταν το σχέδιο.

Κανείς βέβαια δεν ενδιαφέρθηκε για το εάν ο κ. Φωτήλας είναι ικανός ή ανίκανος για να καταλάβει αυτή τη θέση, παρά μόνο ότι ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο, και μπράβο του, ή ότι βρίσκεται μόλις λίγους μήνες στις τάξεις της Ν.Δ.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης, με τα γνωστά και λιγότερο γνωστά παπαγαλάκια, να δημιουργήσει εσωτερικό θέμα στη Ν.Δ. πέφτουν στο κενό. Οταν αναγάγουν σε μείζον θέμα την αντικατάσταση της Παπακώστα, απλώς αποκαλύπτεται ο πανικός τους από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Ο Μητσοτάκης έχει ένα καθήκον. Να βρει από τώρα τους καλύτερους ώστε κερδίζοντας τις εκλογές να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της επόμενης ημέρας. Επετηρίδες, βαρονίες, συμβιβασμοί και βεντετισμοί δεν χωρούν. Οχι γιατί η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα χωρίς βαρίδια αλλά γιατί φεύγοντας ο Τσίπρας δεν θα αφήσει απλώς καμένη γη, αλλά θα έχει φροντίσει να ναρκοθετήσει και την επόμενη κυβέρνηση με βαριά μέτρα, που θα κληθεί να διαχειρισθεί ο Μητσοτάκης.

Τότε δεν θα έχει πολύ χρόνο να πείσει τους πολίτες και τις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Και σε κάθε περίπτωση δεν θα το καταφέρει, εάν σε αυτή την προσπάθεια δεν έχει ως εμπροσθοφυλακή τους καλύτερους.

Ο Τραμπ που θα έδιωχνε το ΔΝΤ από την Ελλάδα…

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνιούχιν διέλυσε έναν ακόμη μύθο που είχαν καλλιεργήσει οι παραμυθατζήδες του Μαξίμου, ότι δήθεν ο Τραμπ θα ζητούσε από το ΔΝΤ να φύγει από την Ελλάδα γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν να ασχολούνται με ευρωπαϊκά προβλήματα. Ο Μνιούχιν είπε ότι οι ΗΠΑ θα ενθαρρύνουν το Ταμείο να συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό ζήτημα. Οπως φαίνεται, ο Τραμπ όχι μόνο δεν θα διώξει το ΔΝΤ, αλλά, όπως φαίνεται, το τελευταίο θα έχει ενισχυμένο ρόλο στην εποπτεία των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας. Τώρα στο Μαξίμου ψάχνουν το επόμενο παραμύθι, καθώς και εκείνο με το σωτήρα Σουλτς ξεφούσκωσε πολύ γρήγορα…

Αντίμετρα, όπως λέμε παράλληλο πρόγραμμα

Το μοναδικό παράλληλο πρόγραμμα που έχουμε δει μέχρι τώρα δεν είναι αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έλεγε πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Δραγασάκης, αλλά του ΔΝΤ, όπως το προανήγγειλε χθες ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Τα αντίμετρα θα έχουν την ίδια τύχη με εκείνη του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης. Στο Μαξίμου το γνωρίζουν, αλλά επιμένουν να «πουλάνε» το παραμύθι των αντιμέτρων προκειμένου να ψηφισθούν τα κυρίως μέτρα, που είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου και το τσεκούρωμα των συντάξεων.

*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου