Επιτέλους, κύριε Τσίπρα, πείτε και μια αλήθεια!

10/04/17 • 10:06 | UPD 10/04/17 • 10:06

Αυτή η κυβέρνηση παράγει περισσότερα ψέματα από όσα μπορούν να καταναλώσουν οι τελευταίοι «σανοφάγοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μία εβδομάδα η «Αυγή» με πρωτοσέλιδο θέμα αποκάλυπτε το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από τους δανειστές, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά και τον Γιάννη Στουρνάρα. Τις επόμενες ημέρες ενώ όλοι περιμέναμε την κυβέρνηση να ξεσκεπάσει τους συνωμότες είδαμε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να υπογράφει με συνοπτικές διαδικασίες το «προσύμφωνο» με τους δανειστές.

  • Save
Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Κανείς νοήμων πολίτης δεν πιστεύει πλέον τα παραμύθια, που κατασκευάζουν σε καθημερινή βάση οι αργόσχολοι του Μεγάρου Μαξίμου. Το σχέδιο αποσταθεροποίησης ήταν απλώς το προκάλυμμα για την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στη Βαλέτα.

Ωστόσο όλοι θα περίμεναν ότι μετά την καταρχήν συμφωνία με τους Ευρωπαίους η κυβέρνηση θα εγκατέλειπε τις τερατολογίες και θα χρησιμοποιούσε τη γλώσσα της αλήθειας για να εξηγήσει στους πολίτες τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε. Και, όμως, με φωτεινή εξαίρεση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος από τη Βαλέτα ξεκαθάρισε ότι τα μεν βαριά μέτρα σε συντάξεις και φόρους θα νομοθετηθούν για να εφαρμοστούν το 2019 και το 2020, ενώ τα θετικά αντίμετρα θα ψηφισθούν από τη Βουλή αλλά θα ισχύσουν μόνο εάν έχουν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι περισσότεροι υπουργοί συνέχισαν τα ψέματα.

Το κοντέρ έσπασε ο «μνημονιολυτρωτής» υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος κατάλαβε ότι τα θετικά μέτρα θα εφαρμόζονται όταν η χώρα υπολείπεται των δημοσιονομικών στόχων! Προηγουμένως βέβαια είχε προλάβει να καταχεριάσει τον παλιό δικομματισμό για τα δεινά των τελευταίων 40 ετών ξεχνώντας βέβαια ότι και ο ίδιος ήταν επίλεκτο μέλος των Πασόκων μηχανικών.

Ο Τσίπρας με τα ψέματα που έχει πει για το τέλος της λιτότητας και τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει ότι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα γίνεται περίγελος των πολιτών και αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία και το πολίτευμά μας. Ο πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να εμπνέει τον σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Εάν πιστεύει ότι το ακροατήριό του αποτελείται αποκλειστικά από «σανοφάγους» έχει πέσει έξω. Η συγκεκριμένη κατηγορία ψηφοφόρων έχει συρρικνωθεί δραματικά μετά τη διετία των ψεύτικων υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου προσωπικά. Για αυτό, κύριε Τσίπρα, πείτε επιτέλους την αλήθεια στους πολίτες για αυτά που υπογράψατε!

«Ζητείται Νίκος Παππάς»

Ο δημοσιογράφος και καθηγητής πανεπιστημίου της ισπανικής εφημερίδας ABC, που αποκάλυψε το σκάνδαλο χρηματοδότησης των Podemos από το καθεστώς της Βενεζουέλας, με δηλώσεις του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» και τον Ιάσονα Πιπίνη διέψευσε πλήρως τους ισχυρισμούς του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, που διατυπώθηκαν μάλιστα από το βήμα της Βουλής, ότι η έρευνα αρχειοθετήθηκε και ο ρεπόρτερ δικάστηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα ο φάκελος είναι ανοικτός, η χρηματοδότηση δεν αμφισβητείται από κανέναν, απλώς η Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη διατυπώσει κατηγορίες γιατί τα λεφτά δόθηκαν στους ιδρυτές των Podemos πριν αυτοί δημιουργήσουν το κόμμα τους. Οσο για τον ρεπόρτερ που πλήρωσε 20.000 ευρώ δεν πρόκειται βέβαια για τον ερευνητή που αποκάλυψε το σκάνδαλο αλλά για έναν δημοσιογράφο, που έβρισε τον Ιγκλέσιας των Podemos κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Τα ψεύδη του Παππά συναγωνίζονται τις ατάκες του Ντίνου Ηλιόπουλου στην ταινία «Ζητείται ψεύτης» όταν τακτοποιούσε ρουσφέτια συνομιλώντας με τον υπουργό από το τηλέφωνο με κομμένο καλώδιο. Ας το προσέξει ο υπουργός γιατί τον πήραν χαμπάρι και στην Ισπανία.

Θα τα ψηφίσουν όλα και οι 153

Το πακέτο συμφωνίας, όταν τελικώς οριστικοποιηθεί, θα είναι επώδυνο για τους πολίτες, θα έχει διαλύσει κάθε κόκκινη γραμμή «αριστεροσύνης» αλλά θα ψηφισθεί και με τα δύο χέρια από τους 153 βουλευτές της συμπολίτευσης. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πρέπει να αποτελούνται από τους πιο καιροσκόπους και κυρίως βολεψάκηδες πολιτικούς της μεταπολίτευσης. Οχι γιατί θα ψηφίσουν ένα ακόμη μνημόνιο και μάλιστα χωρίς λεφτά, αλλά γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή εξαπατούν τους πολίτες διακηρύσσοντας ότι δεν θα δεχθούν αυτά που τελικά θα έρθουν στη Βουλή. Η καρέκλα πάνω από όλα, ιδίως όταν δεν έχει επέλθει παραγραφή για τα όσα συνέβησαν στην πρώτη περίοδο Βαρουφάκη. Αυτό είναι το δόγμα του Μαξίμου που δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να γίνει κτήμα όλων των συμπολιτευόμενων βουλευτών.

*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου