Πατριωτικές επιλογές

24/02/17 • 09:36 | UPD 24/02/17 • 09:42

Ακόμη και πολίτες που απορρίπτουν το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν ότι η Φώφη Γεννηματά, είτε ως πρόεδρος είτε ως βουλευτής, ακόμη και ως και απλή πολίτης, θα μπορούσε να βάλει το κομματικό συμφέρον πάνω από την πατρίδα.

  • Save
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Και θα μου ήταν εύκολο να επικαλεστώ ως επιχείρημα της οικογενειακή της παράδοση, όχι μόνον γιατί ήμουν φίλη των Γεννηματά, αλλά γιατί ο Γιώργος Γεννηματάς με τίμησε με την τελευταία του συνέντευξη -στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»-πριν «φύγει». Εκεί επαναλαμβάνει το πάθος του για την Ελλάδα, την αγωνία του για το μέλλον της. Σε κάποια σημεία ο λόγος του είναι προφητικός, αλλά δεν είναι της στιγμής να αναφερθώ.

Η Φώφη Γεννηματά, όχι μόνον γιατί υπηρετεί τις αρχές της οικογένειάς της, αλλά επειδή μεγάλωσε πολιτικά με ό,τι αποκαλούμε πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ επί της προεδρίας της θα μειοδοτούσε σε σχέση με το εθνικό συμφέρον.

Δεν εξέφρασε ποτέ ούτε ως παράπονο ότι το κόμμα της αδικήθηκε από τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν εξετίμησε την εθνική επιλογή του να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία το 2012, για να συγκροτηθεί κυβέρνηση, για να βγει η χώρα από την οικονομική δίνη, στην οποία την είχαν οδηγήσει -άκριτες- προηγούμενες επιλογές, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας.

Η ίδια συνέβαλε στη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, υπηρετώντας ως υπουργός από διάφορες θέσεις. Αλλά όλα αυτά μπορεί και να μην έχουν καμία σημασία τώρα. Σημασία έχει ότι αυτά που αποδόθηκαν στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και καθιστούν περιττή την όποια διάψευση.

Ωστόσο, ποιος ο λόγος να επιχειρείται τη συγκεκριμένη στιγμή αυτού του είδους η αποδόμηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ο καθένας μπορεί να το αντιληφθεί. Σημειώστε τι λέει ο Φίλης και θα καταλάβετε. Επίσης, δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη η παρουσία στο προσκήνιο τριών τέως ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που, ενώ φέρουν ακόμη τα σημάδια της κομματικής τους τοξικότητας, ευαγγελίζονται την παρθενία της κίνησής τους.

Η πραγματικότητα είναι μία: Καθώς η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. εμφανὠς οδεύει προς την έξοδο, κάτω από το βάρος μιας άθλιας, επιζήμιας και επικίνδυνης διακυβέρνησης, δυνάμεις που τη στηρίζουν επιχειρούν να αποδυναμώσουν την αντιπολίτευση, αλλά και τα πρόσωπα που λόγω του εγνωσμένου πατριωτισμού τους μπορούν να συμβάλουν στην οικοδόμηση της κατεστραμμένης μετα-ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου