Για σταθείτε, ρε παιδιά!

13/02/17 • 09:56 | UPD 14/02/17 • 10:54

Πάνω που εξουδετερώθηκε με επιτυχία η βόμβα στο Κορδελιό, ενεργοποιήθηκε μια άλλη και μάλιστα μεγατόνων. Δράστης ο συνήθης ύποπτος Νίκος Φίλης, ο οποίος με την τοποθέτησή του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ άναψε φωτιές που δύσκολα θα σβήσουν.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

Προφανώς δεν ήταν εύκολο για ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος όπως είναι ο πρώην υπουργός Παιδείας να παραδεχθεί την κατάρρευση του βασικότερου επιχειρήματος με το οποίο πορευόταν μέχρι σήμερα αυτή η κυβέρνηση και το οποίο είχε διχάσει την ελληνική κοινωνία σε πατριώτες αριστερούς κα προδότες φιλελέδες: «Το “εμείς και οι άλλοι” τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι», είπε προκαλώντας απανωτούς σεισμούς σε Κουμουνδούρου και Μαξίμου.

Και τι δεν είπε ο Φίλης. Για τη σύμπραξη με τον Καμμένο που δεν έχει νομιμοποιητική βάση, για το ΔΝΤ που θα έφευγε με το κλείσιμο της αξιολόγησης, για τα νέα μέτρα που παίρνουν παρά τις περί αντιθέτου υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα. «Σταθείτε, ρε παιδιά! Δεν επιβεβαιώθηκε καμιά εκτίμησή μας», συνέχισε, αλλά τα παιδιά κάνουν πως δεν άκουσαν. Για δεοντολογικό φάουλ του Φίλη μίλησε ο Νίκος Τόσκας, ενώ ο Δημήτρης Βίτσας δεν βρίσκει τίποτα μεμπτό στη σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ, και το μόνο που έχει να επιρρίψει στην κυβέρνηση είναι περισσή… αθωότητα!

Πολλοί θα πουν ότι ο Νίκος Φίλης λέει αυτά που λέει γιατί πλέον δεν είναι στην κυβέρνηση. Σωστό μέχρι ένα σημείο, αλλά να υπενθυμίσουμε πως βρέθηκε εκτός υπουργείου Παιδείας για τη στάση του στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών, που μπορεί να ήταν άκαιρη και ισοπεδωτική, ωστόσο για τον «αριστερό ΣΥΡΙΖΑ» ήταν σχεδόν θέμα αρχής.

Ομως, όταν έγινε η μεγάλη σύγκρουση με την Εκκλησία οι σύντροφοι της κυβέρνησης όχι μόνο δεν τον στήριξαν, αλλά επέτρεψαν και στον Πάνο Καμμένο να ηγηθεί της επιχείρησης συμβιβασμού. Εχει πολλά λοιπόν να πει ακόμα ο Νίκος Φίλης, αλλά μέχρι στιγμής τα λέει μόνο στα όργανα του κόμματος. Στη Βουλή θα τα πει άραγε; Και αν τα πει, τι θα ψηφίσει όταν θα έρθουν τα μέτρα του Αλέξη;

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου