Απαρηγόρητοι…

28/12/16 • 10:06 | UPD 28/12/16 • 10:06

Αν -ακόμη- υπάρχουν ανάμεσά μας πολίτες που αμφιβάλλουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παραδίδει τα πάντα στους δανειστές, ή είναι πολιτικά αφελείς ή επικίνδυνοι έναντι του κοινωνικού συνόλου, λόγω βλακείας.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Για ποιο επίτευγμα καυχιόταν ο Α. Τσίπρας, πουλώντας μούρη τριακοσίων καρδιναλίων; Οτι δίνει μάχη για τις συντάξεις. Οτι δεν πρόκειται να μειωθούν γιατί έχουν πιάσει ήδη πάτο. Οτι αν επιμείνουν οι δανειστές, ας έρθει να τις μειώσει κανείς επόμενος.

Τι λέει η επιστολή Τσακαλώτου για την οποία ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευαρέσκειά του – εκτός κι αν δεν την είχε καταλάβει: Οτι ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε ρητή δέσμευση πως «ο αυτόματος κόφτης» -δεν υπήρχε στα προηγούμενα Μνημόνια- θα πέσει ΜΟΝΟΝ στα σίγουρα υποζύγια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οχι στις δαπάνες για τα προεκλογικά ρουσφέτια των υπουργών. Ούτε στους διορισμούς υπαλλήλων 52 και άνω ετών από λίστες ΑΣΕΠ περασμένων δεκαετιών. Ούτε στα αλόγιστα ταξίδια διακοπών ή στα παραφερνάλια υπέρ συριζοτρόλ. Προνομιακό πεδίο του «κόφτη» οι συντάξεις. Ναι, αυτές που πληρώσαμε με τις κρατήσεις από τη δουλειά μας.

Μήπως οι δανειστές, ο Σκρουτζ-Σόιμπλε, με τα ψυχολογικά προβλήματα -κατά τη διάγνωση του ψυχίατρου-πρωθυπουργού-, είναι που έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό του Τσακαλώτου; Τον εξεβίασαν να προσφέρει θυσία τις συντάξεις, εξευμενίζοντας τους θεσμούς, μετά το μοίρασμα του εφάπαξ βοηθήματος; Οχι φυσικά.

Ο στρατηγός Τσακαλώτος ΜΟΝΟΣ πρόσφερε ως νέος Αγαμέμνων τις συντάξεις για να μείνει στην εξουσία η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνηση. Πρόσφερε τις συντάξεις στον «κόφτη» και μόνον αυτές. Καμία άλλη δαπάνη. Καμία άλλη πρόνοια δεν υπήρξε. Ούτε καν για αντισταθμιστικά. Απλά οι συντάξεις ως Ιφιγένεια, στο βωμό της εξιλέωσης Τσίπρα.

Λοιπόν, εμένα καθόλου δεν με συγκινεί που ο πρωθυπουργός γονυπετής ορκίστηκε ότι ποτέ πια δεν θα επιχειρήσει κουβαρνταλίκια και μάλιστα χωρίς να ελέγξει τα άλλα εισοδήματα των χαμηλοσυνταξιούχων. Γιατί πολίτες με 50.000 καθαρό εισόδημα πήραν το βοήθημα που μοίρασε οριζόντια ο Τσίπρας-Αϊ Βασίλης. Πενόμενοι και άνεργοι έμειναν να κοιτάζουν έξω από το τζάμι του Μαξίμου, σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα.

Αυτή η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να καρατομήσει τους συνταξιούχους μη και χάσει την καρέκλα. Δεν σας προβληματίζει το πάθος των δεξιοκομμουνιστών με την εξουσία; Ούτε ότι ο Σπρίτζης-Καλοχαιρέτας τη μια εγκαινιάζει -την εγκαινιασμένη από τον Σαμαρά περιφερειακή της Καλαμάτας- και την άλλη καπάκι κόβει αβέρτα κορδέλες;

Τι να το κάνω εγώ που μας κάνουν να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια με την ανικανότητά τους, όταν εδώ και δυο χρόνια κλαίμε απαρηγόρητοι…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap