Επενδυτικό σχέδιο 500 εκατ. ευρώ έως το 2020

27/12/16 • 12:40 | UPD 27/12/16 • 12:40

Η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, η διάθεση των πιο καινοτόμων υπηρεσιών στην αγορά και η αξεπέραστη σε ποιότητα εξυπηρέτηση του πελάτη αποτελούν τις περιοχές όπου εστιάζει ο σχεδιασμός της Vodafone για το 2017, με τη φιλοδοξία να λειτουργήσει ως ως καταλύτης για την πορεία της χώρας προς την κοινωνία των Gigabit.

  • Save
Γράφει ο Χάρης Μπρουμίδης *

Η Vodafone επενδύει σε ψηφιακές υποδομές και τεχνολογίες αιχμής και συμβάλλει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με ένα νέο επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ έως το 2020. Οι επενδύσεις αφορούν στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς κινητής και σταθερής, στη διάθεση του πιο ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας στην ελληνική αγορά, στην αναβάθμιση προϊόντων και υπηρεσιών με νέες τεχνολογίες και στον εκσυγχρονισμό του δικτύου λιανικής.

Ηδη η Vodafone έχει ξεκινήσει εφαρμογές δικτύων οπτικών ινών σε διάφορες περιοχές της Αττικής κι έχει ως στόχο την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, υπερ-υψηλών ταχυτήτων που θα προσφέρουν μία θεαματικά διαφορετική εμπειρία στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη Vodafone, το επενδυτικό της σχέδιο θα δημιουργήσει το έδαφος για νέα προϊόντα και υπηρεσίες και θα επιταχύνει τη σύγκλιση με την ψηφιακή πραγματικότητα της Ευρώπης. Αυτό κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μελέτες έχουν συνδέσει τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας με την ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ τα δίκτυα οπτικών ινών υπόσχονται σημαντικά οφέλη σε τομείς όπως η Υγεία, η Εκπαίδευση, η ασφάλεια, η κοινωνική συνοχή, το περιβάλλον και η απασχόληση.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στον κόσμο, η Vodafone διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη που συνδέεται με την ψηφιοποίηση της οικονομίας, με επίκεντρο τα δίκτυα νέας γενιάς, το Internetofthings και τις υπηρεσίες cloud. Σε όλη την Ευρώπη, η Vodafone επενδύει σε δίκτυα οπτικών ινών και mobile δίκτυα νέας γενιάς, όπου το πλαίσιο της αγοράς στηρίζει τον ανταγωνισμό και προωθεί την καινοτομία.
Η Vodafone απασχολεί 3.280 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους, ενώ παράλληλα στηρίζει 12.000 θέσεις στην ευρύτερη οικονομία. Παράλληλα με τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία -που ξεπερνούν το €1,5 δισ. από το 2008- η Vodafone συμβάλλει θετικά και στην ελληνική κοινωνία, διαθέτοντας πάνω από 3,5 εκατ. σε κοινωνικούς σκοπούς από το 2010, μέσω του Ιδρύματος Vodafone.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης δηλώνει στον «Ε.Τ.»: «Το 2017 θα είναι μία σημαντική χρονιά για τη Vodafone Ελλάδας, καθώς επιταχύνεται η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας, το οποίο ανέρχεται στο ύψος των 500 εκατ. ευρώ έως το 2020. Το μεγάλο αυτό επενδυτικό σχέδιο αφορά στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών της σταθερής τηλεφωνίας, την περαιτέρω ανάπτυξη του 4G και 4G+ δικτύου στην κινητή τηλεφωνία, τη δημιουργία της πιο σύγχρονης τηλεοπτικής πλατφόρμας στη χώρα και την αναβάθμιση του δικτύου λιανικής της εταιρίας. H Vodafone φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την πορεία της Ελλάδας προς την κοινωνία των Gigabit, μέσα από τη δημιουργία των ταχύτερων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, τη σύγκλιση σύγχρονων και ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τη διάθεση των πλέον καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων στην αγορά και την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πελάτη».

Ο Χάρης Μπρουμίδης  είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας

 Από το ένθετο Οικονομία του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής