Αψυχολόγητες επιθέσεις του ανεύθυνου πρωθυπουργού

23/12/16 • 10:35 | UPD 23/12/16 • 10:35

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανεβάσει την πολιτική αντιπαράθεση σε άλλο επίπεδο.

  • Save
Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Με δημόσια παρέμβαση σε εκδήλωση στη Βουλή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έβαλε στην ατζέντα το ζήτημα της ψυχικής υγείας!

«Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους. Οσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους ούτε της Ευρώπης», είπε ο πρωθυπουργός φωτογραφίζοντας τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αργότερα κυβερνητικοί κύκλοι διέρρεαν ότι με τη δήλωση αυτή δεν εννοούσε τον Σόιμπλε αλλά είναι φανερό ότι πλέον μπαίνουμε στα βαθιά νερά της ψυχανάλυσης.

Ο κ. Τσίπρας αισθάνεται πιεσμένος πολιτικά και ψυχολογικά. Πριν από δύο χρόνια εμφανιζόταν ως ο πολιτικός που θα άλλαζε την Ευρώπη και θα καταργούσε τη λιτότητα στην Ελλάδα με ένα νόμο και ένα άρθρο και σήμερα βρίσκεται σε δεινή θέση.

Η δημοτικότητά του είναι χαμηλότερη και από αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει, ο ίδιος έχει υπογράψει ένα βαρύ Μνημόνιο σε βάρος των ασθενέστερων ενώ οι Ευρωπαίοι δεν τον υπολογίζουν ως αξιόπιστο συνομιλητή εκτός από τον Πιτέλα και τον υπηρεσιακό Γάλλο πρωθυπουργό Καζνέφ.

Το χειρότερο όλων είναι ότι ο κ. Τσίπρας πολιτεύθηκε και παρέμεινε στην εξουσία επενδύοντας στο μίσος, στο διχασμό, στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Πρόκειται για καύσιμα τα οποία στην πολιτική ζωή πυροδοτούνται εύκολα αλλά εξαντλούνται το ίδιο γρήγορα. Για το λόγο αυτό τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην κοινωνία δεν είναι η ελπίδα και η δικαιοσύνη που θα «έρχονταν» μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά η απογοήτευση, η ντροπή και η οργή.
Καλώς ή κακώς, ο Τσίπρας οφείλει να διαπραγματευθεί και να βρει τρόπο συνεννόησης με τη γερμανική πλευρά, που αποτελεί βασικό δανειστή της χώρας.

Οι αψυχολόγητες επιθέσεις, που φτάνουν στα όρια του ρατσισμού, προδίδουν έλλειψη στρατηγικής και επιδεινώνουν τις σχέσεις με τους εταίρους δυσχεραίνοντας την επίτευξη συμφωνίας.

Ο πρωθυπουργός σε καθημερινή σχεδόν βάση εκπλήσσει με το χειρότερο τρόπο τους πολίτες με τον τρόπο σκέψης του και εκθέτει τη χώρα σε σοβαρούς κινδύνους.

ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ

Και η «Wall Street Journal» βλέπει εκλογές σύντομα παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο του 2019. Η κυβέρνηση απέτυχε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τώρα έχει μπει στο φαύλο κύκλο της αμφισβήτησης και της αναξιοπιστίας. Πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να προκηρυχθούν οι κάλπες όταν επιβεβαιωθεί το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων. Για αυτό από τώρα το Μαξίμου ανεβάζει την ένταση με τη Γερμανία, προκειμένου να βρει εχθρό για την προεκλογική καμπάνια.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ

Σε καθημερινή βάση δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως υπουργικές αποφάσεις με διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων σε κρατικές θέσεις. Οι συριζαίοι μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα βρεθούν στην εξουσία θα διορίζουν κόσμο. Επιπλέον με τροπολογίες δημιουργούν νέους δημόσιους φορείς, προσλαμβάνουν ημετέρους εκτός ΑΣΕΠ, χτίζουν το δικό τους κομματικό κράτος. Από τους εκλεκτούς του γραφείου Θεσσαλονίκης μέχρι τα «τρολ» του Διαδικτύου, όλος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ανοιχτές θέσεις στο Δημόσιο. Εξοργίζοντας τους φορολογούμενους, που πληρώνουν ακριβά τα ρουσφέτια της Κουμουνδούρου.

*Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου