Ο λαοπρόβλητος…

22/12/16 • 10:10 | UPD 22/12/16 • 10:10

Τον Ιανουάριο του 2015 οι πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ εμπιστευόμενοι τον Αλέξη Τσίπρα. Θα έσωζε την Ελλάδα λόγω του αδιάφθορου, του ανιδιοτελούς, του νέου που προέβαλλε και, εντέλει, στο όνομα της ελπίδας. Σε επτά μήνες απέδειξε ότι μπορεί να διαλύσει τα πάντα, αλλά όχι να κυβερνήσει.

  • Save
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Τον ψήφισαν όμως και τον Σεπτέμβρη 2015 ανεχόμενοι την κοροϊδία του Ιουλίου, με το δήθεν δημοψήφισμα εξόδου από το Μνημόνιο. Το βράδυ πανηγύριζε ο Αλέξης Τσίπρας το ΟΧΙ στο Σύνταγμα. Οι ευκολόπιστοι χόρευαν και τραγουδούσαν. Ομως το πρωί το γύρισε στο ΝΑΙ και γέλαγε όλη η Ευρώπη, καθώς υπέγραφε το τρίτο Μνημόνιο με δρακόντειους όρους.

Τώρα πια οι πολίτες δεν δείχνουν ανοχή στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λειτουργεί ως γραφείο εξυπηρετήσεων ημετέρων και ευρέσεως εργασίας συμβούλων με βιογραφικά ράπερ, γκαρσόνια, εγγόνια «αγωνιστών» και των εν αμφιθεάτροις αγωνισαμένων. Εν όψει δε εκλογών, τα πράγματα εκτροχιάζονται.

Κανείς δεν πιστεύει ότι η αντιπολίτευση… εμποδίζει τον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει. Ούτε ότι οι Σόιμπλε, Λαγκάρντ, ομού με τη Μέρκελ, συν οι θεσμοί δεν τον αφήνουν να ξεδιπλώσει το εθνοσωτήριο πρόγραμμά του που δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει.

Σήμερα, η ανοχή των πολιτών τελείωσε. Ομως φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει πως ο Α. Τσίπρας, ως αντιπολίτευση, παρέδιδε «τοιαύτα μαθήματα πολιτικής αγωγής, ωσάν οι Ελληνες να ανήκαν στην υποσαχάρια Αφρική και όχι στην Ευρώπη».

Ωστόσο, μαζί με την ανοχή των πολιτών χάθηκε και η ψυχραιμία του Αλέξη. Ετσι, τον Σεπτέμβρη 2016, στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός πρόσβαλε δημοσιογράφο, η οποία του είπε ότι ο στόχος του να ελέγξει τα ΜΜΕ θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μείνουν στο δρόμο. Δημοσιογράφοι που δεν εξυμνούν τα «επιτεύγματα» της ακυβερνησίας του τον εκνευρίζουν.

Σ’ αυτούς, προχθές, προστέθηκαν και οι αγρότες, στους οποίους υποσχόταν ο Αλέξης μηδενικούς φόρους, ελάχιστες ασφαλιστικές κρατήσεις, χαμηλή τιμή στο πετρέλαιο κίνησης και στα λιπάσματα. Τι περισσότερο ζήτησε ο αγρότης από εκείνα που ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί και του απάντησε με τέτοιο περιφρονητικό ύφος ο πρωθυπουργός;

Τον εκνευρίζουν και οι συνταξιούχοι που διαμαρτύρονται, οπότε η… Προστασία του Πολίτη βάζει στην Ηρώδου Αττικού διπλές σειρές τα λεωφορεία των ΜΑΤ και τριπλές με ένστολους, μη και πλησιάσουν στο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός εκνευρίζεται που οι πολίτες θυμούνται τις υποσχέσεις του Αλέξη. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι εκλογές κι ας τους μιλήσει πάλι σαν Τσίπρας. Δεν θέλει εκλογές; Μα, τι φοβάται ο δημοφιλής και λαοπρόβλητος;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου