Πάρε, μπάρμπα, νησιά…

17/12/16 • 12:47 | UPD 17/12/16 • 12:55

Ο Π. Καμμένος να περιλαμβάνει στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα τον Κ. Ζουράρι. Ο Καμμένος, ο οποίος δεν σηκώνει μύγα στο εθνικό σπαθί του. Ο Καμμένος, ο οποίος θρηνεί για την Ορθοδοξία. Ενα νεύμα του Ιερωνύμου κι είναι έτοιμος να ρίξει την κυβέρνηση.

  • Save
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ο Καμμένος, ο οποίος ως υπουργός Εθνικής Αμυνας αποκαλεί ηλίθιο τον Ερντογάν και δικτάτορα. Ο Καμμένος, ο οποίος περιφέρεται στα στρατόπεδα, με στολή παραλλαγής, δηλώνοντας «μολών λαβέ». Ο Καμμένος, ο οποίος στον Εβρο δήλωσε ότι το ύψιστο καθήκον του είναι να υπηρετεί την πατρίδα, τώρα που ο βουλευτής του χαρίζει καμιά δεκαριά νησιά… άλαλα τα χείλη των ασεβών!

Το απρόβλεπτο είναι όχι μόνον ότι δεν άνοιξε μύτη στους ΑΝ.ΕΛ. αλλά ότι βγάζουν και δελτίο Τύπου υπέρ Ζουράρι. Συμφωνούν ότι με το να περάσουν καμιά δεκαριά νησιά στους γείτονες δεν χάθηκε ο κόσμος. Στα επόμενα 3.000 χρόνια θα τα πάρει η Ελλάδα πίσω. Αλλά αν χάσει η Ελλάδα τη γλώσσα της σε κανένα δρόμο, σε καμιά στροφή, άντε να βρουν τον κλέφτη…

Μπορεί ο Κ. Ζουράρις να είναι διασκεδαστικός. Χρησιμοποιώντας τις λεκτικές του φιοριτούρες να σπάνε πλάκα οι ακούοντες. Ασε που μπορεί και κάποιοι να μην καταλαβαίνουν αυτά που λέει, π.χ. ο Καμμένος, και να θεωρούν ότι ο άνθρωπος είναι βαθυστόχαστος και όχι ανελλήνιστα τα ελληνικά του.

Αλλά έχασε το μέτρο. Δεν αντιλαμβάνεται και τι λέει. Οχι ως Ζουράρις -ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ…- αλλά ως υφυπουργός και δη Παιδείας. Χαρίζει με τη σέσουλα τα νησιά ενώπιον του εμβρόντητου υπουργού Παιδείας.
Μπορεί πράγματι ο κ. Τσίπρας να μη γνώριζε ότι ο Κ. Ζουράρις συμπεριφέρεται ως παραδοξολόγος. Αλλά ο Καμμένος, που του ζήτησε τη θέση του υφυπουργού Παιδείας για να τη δώσει στον Ζουράρι, μάλλον πλάκα θα έκανε. Ετσι που κατάντησε το Κοινοβούλιο, ένας Ζουράρις παραπάνω ούτε κρύο ούτε ζέστη…

Το περίεργο είναι ότι ο Κ. Ζουράρις, γλωσσαμύντωρ, γλωσσοπλάστης και μάλλον… γλωσσοδέτης, δεν έχει αντιρρήσεις που τα Αρχαία Ελληνικά θα διδάσκονται από εθελοντές φιλολόγους και σε παιδιά που εθελουσίως θα τα παρακολουθούν και μάλιστα μετά τα μαθήματά τους! Δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε για το ότι τα Νεοελληνικά έχουν μείνει με δύο ώρες την εβδομάδα. Πράγματα, δηλαδή, για τα οποία οι φιλόλογοι της χώρας βρίσκονται σε απελπισία αλλά ποιος να τους ακούσει.

Δεν θεώρησε καν ότι έπρεπε να φέρει το πρόβλημα της διδασκαλίας της γλώσσας στο Υπουργικό Συμβούλιο, αφού δεν έχει τίποτε άλλο στο νου του «πάρεξ ελευθερία και γλώσσα» -…λέμε τώρα…-, αφού τόσο ανησυχεί. Απλά, έστειλε δώρο τα νησιά σε όποιον προαιρείται και έχωσε τη γλώσσα στο χρηματοκιβώτιο του Υπουργείου!
Βγάλ’ την, κυρ Ζουράρι μου, θα σκάσει η κακομοίρα. Είναι ζωντανή…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου