Νυν υπέρ πάντων…

16/12/16 • 09:15 | UPD 16/12/16 • 09:40

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μοιράσει στους χαμηλοσυνταξιούχους φιλοδώρημα, το οποίο βάφτισε, κατά το συνήθειο ΣΥΡΙΖΑ, δεκάτη τρίτη σύνταξη. Εις ανάμνησιν, να υποθέσω, εκείνης την οποία είχε υποσχεθεί στη Θεσσαλονίκη που δεν δόθηκε, και δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ. Ηταν μόνον για να τους εξαπατήσει και να τον ψηφίσουν.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αλλά και το φιλοδώρημα που είπε ότι θα δοθεί τα Χριστούγεννα είναι ένα γλίσχρο εφάπαξ βοήθημα απορίας. Αυτό όμως που δεν είπε είναι ότι θα το πάρει πίσω ως κρατήσεις φόρου εισοδήματος από τις συντάξεις που θα καταβληθούν από 1ης Ιανουαρίου, δηλαδή, σε δεκαπέντε μέρες. Γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αποφάσισε ότι ο φόρος εισοδήματος θα πληρώνεται προκαταβολικά! Με αυτή την κυβέρνηση σωτηρία δεν υπάρχει!

Χτες 195 βουλευτές ψήφισαν να δοθεί το εφάπαξ φιλοδώρημα… για το θεαθήναι. Για τον φόβο μην πουν οι πολίτες ότι συμπαρατάσσονται με τον Σόιμπλε, με τους θεσμούς. Παρ’ όλο που ξέρουν ότι η εξαγγελία Τσίπρα είναι μια ακόμη πράξη προπαγάνδας, επειδή, πανικόβλητος, βλέπει στις δημοσκοπήσεις ότι καταρρέει η κυβέρνηση κι αυτός προσωπικά. Είναι ένα κόλπο να μοιράσει πενηντάρικα, σαν χάντρες και καθρεφτάκια, στους ιθαγενείς. Μια ακόμη εξαγγελία για να εξαπατήσει τους πολίτες ότι δήθεν έχει επίγνωση πως επί των ημερών του όλοι πένονται.

Η ουσία είναι ότι και τα κόμματα που πήραν την απόφαση να πουν ΝΑΙ, σύρθηκαν να ψηφίσουν, μη και τους καταγγείλει ο Τσίπρας.

Η αλήθεια είναι ότι σύμπασα η αντιπολίτευση απαιτεί να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που κατακρημνίζει συστηματικά και ό,τι απέμεινε όρθιο. Ομως, επειδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ γαντζώθηκαν στην εξουσία, επειδή δεν έχουν τσίπα ούτε φιλότιμο και συνεχώς, ασυστόλως και αδιαλείπτως ψεύδονται προς πάσα κατεύθυνση, επειδή κάνουν το μαύρο άσπρο και γελοιοποιούν την κοινή λογική, επειδή έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν ιερό ούτε όσιο κι είναι έτοιμοι να ανταλλάξουν τα πάντα για τις καρέκλες τους, ας αποφασίσει η αντιπολίτευση ότι ο χρόνος ανοχής και απραξίας εξέλιπε.

Ας αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να απέχει από κάθε ψηφοφορία νομοσχεδίου που προωθεί και εγκαθιδρύει την καθεστωτική κυβερνητική αντίληψη. Ας αφήσει μόνους τους Α. Τσίπρα και Π. Καμμένο –με τη συνεργασία Μιχαλολιάκου– να μιλούν, να νομοθετούν, να εκβιάζουν.

Ακόμη κι αν η αντιπολίτευση δεν αποκαλέσει τον αγώνα της ανένδοτο, να είναι βέβαιη ότι αυτός θα είναι αγώνας υπέρ πάντων.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου