Ωχ κι αμάν αμάν!

29/11/16 • 10:52 | UPD 29/11/16 • 10:52

Πανηγυρίζει το Μαξίμου επειδή ο Ερντογάν απεδέχθη το αίτημα του Τσίπρα και θα τον συναντήσει! Πιστεύει ότι αγνοεί ο Ερντογάν πως ο Α. Τσίπρας έχει μηδενική παιδεία στο Διεθνές Δίκαιο και αγνοεί το περιεχόμενο των συμβάσεων που διέπουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Πιστεύει πως η Αγκυρα δεν πληροφορηθηκε ότι τα εξαπτέρυγα ΣΥΡΙΖΑ περιόρισαν το ρόλο της πάλαι ποτέ ισχυρής κεντρικής διπλωματικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών…

Επιπλέον, το Μαξίμου δεν αντιλαμβάνεται ότι η συνάντηση την οποία αιτήθηκε είναι μια ακόμη ευκαιρία για άσκηση εξουσίας: Θα τον υποδεχθεί ο Ερντογάν στο ανάκτορο των 100.000 τετραγωνικών μέτρων, θα τον καθίσει στη χρυσή πολυθρόνα σε ικανή απόσταση και θα τον κοιτάζει ως υποτελή. Εδώ το έκανε σε μια Μέρκελ και δεν θα το κάνει στον Τσίπρα; Ο Τσίπρας αιτήθηκε ακρόασης από την Υψηλή Πύλη. Οχι ο σουλτάνος από το Μαξίμου.

Αλήθεια, ποιον συμβουλεύτηκε ο πρωθυπουργός και σπεύδει στην Αγκυρα; Τον Παυλόπουλο να ρωτούσε θα μάθαινε τι κοντέψαμε να πάθουμε όταν ο δοτός πρωθυπουργός Κόλλιας -τη εντολή Γεωργίου Παπαδόπουλου- αιτήθηκε συνάντησης από τον Ντεμιρέλ στην Κεστάνη, στον Εβρο, για να… λύσει το Κυπριακό!

Ποιον συμβουλεύτηκε ο πρωθυπουργός; Μήπως τους πρώην πρωθυπουργούς για να ωφεληθεί από την εμπερία τους; Τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης ή κάποιους εγκρατείς των ελληνοτουρκικών σχέσεων; Τουλάχιστον, το Μαξίμου έπρεπε να κατανοεί ότι οι απειλές Ερντογάν έχουν πλείονας αποδέκτες πλην ημών. Απειλεί ο Ερντογάν… το σαμάρι, μη και φοβηθεί ο γάιδαρος!

Διαπίστωσε το Μαξίμου ότι οι εταίροι μας Φινλανδοί, Ισπανοί, Βέλγοι, Ολλανδοί, οι έστω Βούλγαροι και Ρουμάνοι, τρομοκρατήθηκαν μη και πλημμυρίσουν από πρόσφυγες; Ενημερώθηκε ότι ανησυχεί σφόδρα από μεταναστευτική επέλαση Βερολίνο, Ρώμη ή Παρίσι; Με κλειστά κι ασφαλισμένα τα σύνορά του, κανείς δεν ανησυχεί. Οσους ξαποστείλει ο Ερντογάν θα εγκλωβίσουν… την Ελλάδα!

Αντί, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας να ζητάει ραντεβού με τον Ερντογάν και να φεύγει στην Κούβα -άφετε τους νεκρούς θάπτειν τους δικτάκτορες
κομαντάντε!-, έπρεπε να βρίσκεται στις Βρυξέλλες να δει τι θα κάνει! Ο μεγάλος Καραμανλής ασφάλισε την Ελλάδα. Μπορεί τα σύνορά της, θαλάσσια και χερσαία, να παραβιάζονται καθημερινά, όμως είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Με τους ηγέτες της Ε.Ε. πρέπει να μιλήσει. Ούτε με Αγκυρα ούτε με Κούβα!

Επομένως, τι γυρεύει ο Τσίπρας στην Αγκυρα; Να λύσει το Κυπριακό με τον Ερντογάν; Ωχ! Κι αμάν αμάν…

Υστερόγραφο

Αφησα κατά μέρος την απαίτηση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Τόσες συγκινήσεις σε μια επίσκεψη πώς να τις αντέξουμε…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου