Γελοιότητα χωρίς όριο

15/11/16 • 10:18 | UPD 15/11/16 • 10:18

Ο Αλέξης περιμένει τον Ομπάμα ως μάννα εξ ουρανού. Βέβαια του τα χάλασε η εκλογή Τραμπ. Πίστευε ότι ο πρόεδρος θα ήταν η καλύτερη γέφυρα προς την Κλίντον. Ασχετο που ο Μπιλ είχε ανοίξει το στόμα του μετά την περίφημη «συνέντευξη» και στοιχημάτιζε ότι όποιος επενδυτής βρισκόταν στην αίθουσα κι είχε ακούσει τον Τσίπρα, θα καταλάβε ότι η περίπτωση της Ελλάδας ήταν «χαμένη περίπτωση» για να διαθέσει ακόμη κι ένα δολάριο.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, μετρώντας τις μέρες που πρέπει να κλείσει όλα τα μέτωπα για τη δεύτερη αξιολόγηση. Επομένως, ακόμη και οι φωτογραφίες που θα βγάλει με τον Ομπάμα στου Μαξίμου όφελος θα είναι. Ωστόσο, για θυμηθείτε τι έγινε το 1999 όταν ο Κλίντον επισκέφτηκε την Αθήνα, λίγες μέρες μετά από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ακόμη και στον Λυκαβηττό το ΚΚΕ είχε ανεβάσει πανό για τον… Killer! Η δε «παρέλαση» από τους διαμαρτυρόμενους στη Βασιλίσσης Σοφιας εκοσμείτο από… αγκυλωτούς σταυρούς.

Φυσικά, σύσσωμη η αριστερά είχε την πρωτοκαθεδρία στις πανηγυριώτικες εκδηλώσεις αλλά δεν πήγαν πίσω και οι νεολαίοι της ΝΔ, ακόμη και του ΠΑΣΟΚ, κι ας ήταν πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης. Δεν έχασαν τη λαμπρή ευκαιρία και οι κουκολοφόροι που δεν άφησαν βιτρίνα για βιτρίνα στα πέριξ του Συντάγματος.

Θυμάμαι ακόμη και το… λαϊκό δικαστήριο που στήθηκε στο Σύνταγμα με πρόεδρο τον Κ. Καζάκο και εισαγγελέα τον Β. Κολοβό. Μου διαφεύγουν τα ονόματα των δύο κυριών αλλά το θέαμα είχε εκληφθεί μάλλον ως κωμωδία και όχι ως… Τερτσέτης. Φυσικά, ως νεολαίος πρωτοστάτησε ο πρωθυπουργός.

Τώρα όμως άλλα «κόλπα». Ακόμη και το πρωτόκολλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας συνεμορφώθη ως προς τας υποδείξεις του Μαξίμου. Προκειμένου να μη φορέσει γραβάτα ο πρωθυπουργός, ανακοινώθηκε ότι δεν είναι απαραίτητη. Φαντάζεστε τι εντύπωση θα προκαλέσει το θέαμα στην Αμερική!

Δείπνο επίσημο με τους υπουργούς χωρίς γραβάτες σε στυλ χαβαλέ και τον Ομπάμα να μην πιστεύει στα μάτια του. Ελπίζω ο νέος Αμερικανός πρέσβης να είναι αρκούντως σοβαρός και να μην ενημερώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η Πάτρα και η Καισαριανή τον θεωρούν ανεπιθύμητο. Οχι τίποτε άλλο αλλά αν είχε σκοπό να αγοράσει κανένα διαμερισματάκι να ξέρει ότι δεν τον θέλουν.

Ξέρω πως η γελοιότητα όρια δεν γνωρίζει. Τουλάχιστον αυτή τη φορά γλυτώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ το λαϊκό δικαστήριο. Δυστυχώς δεν θα γλυτώσει η Ελλάδα την παγκόσμια γελοιοποίηση.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap