Ο Ομπάμα φταίει!

14/11/16 • 10:06 | UPD 14/11/16 • 10:06

Αύριο «φορείς» καλούν «συνδικάτα, συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών και άλλους φορείς σε συλλαλητήρια».

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Μήπως για να αντιδράσουμε, δυναμικά, στους επερχόμενους, περισσότερους και μεγαλύτερους φόρους του 2017; Στις νέες περικοπές συντάξεων; Στην κάθετη αύξηση των ασφαλιστικών, τον Γενάρη; Στην επικίνδυνη και προσβλητική κατάσταση των νοσοκομείων; Ενάντια στην ανατριχιαστική είδηση των 82.000 νέων ανέργων του Οκτώβρη; Στην πανάκριβη καθημερινότητά μας; Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τις φωνές μας!

Οχι! Οι «φορείς» δεν έχουν τέτοια πρόθεση. Στην κατεστραμμένη Ελλάδα, από το πλεόνασμα ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, μας καλούν σε πανελλήνια συλλαλητήρια, για «να καταδικαστεί η επίσκεψη-πρόκληση του Ομπάμα».

Αραγε η εθιμοτυπική επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ είναι «πρόκληση», όταν η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Οταν Τουρκία, Σκόπια, Τίρανα αυθαδιάζουν και απειλούν; Είναι «πρόκληση» όταν στις ανήκουστες περιστάσεις που δημιούργησε, το 2015, το διαπραγματευτικό δίδυμο καταστροφής Τσίπρα-Βαρουφάκη, ο Ομπάμα συνέστησε στο διευθυντήριο Βρυξελλών να μη μας πετάξει έξω;

Η πρόσκληση των «φορέων» απαιτεί να διαδηλώσουμε «για να δυναμώσει η παρέμβαση του λαού μας ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επεμβάσεις και πολέμους». Οι Ελληνες είμαστε φιλειρηνικοί. Ενάντια σε ποιον πόλεμο να διαδηλώσουμε; Ας υποχρεωθεί ο Καμμένος να μην ξαναφορέσει στολή παραλλαγής…

Τέλος, οι «φορείς» θυμίζουν το γνωστό «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και ζητούν «να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» -γενικά και αόριστα- αλλά και να «εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, υψώνοντας τείχος στον ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Συμφωνούμε! Ποιος εχέφρων άνθρωπος επικροτεί την ξενοφοβία και τον ρατσισμό; Γιατί οι «φορείς» δεν καλούν να διαδηλώσουμε και υπέρ των πεινώντων Ελλήνων και υπέρ της Εκκλησίας που τους σιτίζει; Να διαδηλώσουμε εναντίον εκείνων που υπονομεύουν τον Πολιτισμό και την Παιδεία; Να καταγγείλουμε εκείνους που υποθάλπτουν τρομοκρατία, Εξάρχεια, κουκουλοφόρους, καίγοντας την Αθήνα; Εν ανάγκη και όλων όσων περνούν, χάριν των προσφύγων, ζωή χαρισάμενη; Για να απαιτήσουμε, οι μεν λαθρομετανάστες να επιστρέψουν σώοι στην πατρίδα τους, οι δε πρόσφυγες να βρουν μια πατρίδα;

Αν είχαν προηγηθεί αυτά τα συλλαλητήρια, τότε τα εκατό συνεργεία ΜΜΕ -συνοδεία του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ- δεν θα έστελναν ανταποκρίσεις, σε όλον τον πλανήτη, ότι εδώ ο πρόεδρος Ομπάμα είναι persona non grata. Γιατί; Επειδή «φορείς» του… χρεώνουν μνημόνια, κρίση, ανεργία, φτώχεια, κακοδιαχείριση, συν την ανικανότητα Τσίπρα-Καμμένου! Δεν θα έδειχναν, δηλαδή, μιαν Ελλάδα σε παράκρουση.

Ευτυχώς, που σε καμιά χώρα δεν είναι όλοι οι πολίτες ίδιοι. Παράδειγμα, οι ΗΠΑ…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου