Οι πονηράκηδες που προτείνουν συναίνεση με την κυβέρνηση

14/11/16 • 09:58 | UPD 14/11/16 • 09:58

Είναι πράγματι αστείο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα καταργούσε τη λιτότητα και θα έσκιζε τα μνημόνια, αλλά τελικά υπέγραψε το επαχθέστερο πρόγραμμα το οποίο μέχρι το τέλος του 2014 ήταν αχρείαστο, να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι με την τακτική της δημιουργεί τις συνθήκες για ένα τέταρτο μνημόνιο.
amyrasΓράφει ο Πάνος Αμυράς*

Τα έχουν μπερδέψει στο Μαξίμου. Αυτοί κυβερνούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις, η ΝΔ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και βρίσκεται μακριά από τις διαπραγματεύσεις του Τσακαλώτου με την τρόικα.

Εάν δεν κάνουμε λάθος η Αχτσιόγλου θα συζητήσει με τη Βελκουλέσκου για τα εργασιακά και όχι ο Βρούτσης. Οταν συζητούσε ο Βρούτσης, η Αχτσιόγλου έβγαινε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και έλεγε ότι ο λαός θα συντρίψει την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, αρκεί να σηκώσει κεφάλι. Τώρα λοιπόν που ο λαός σήκωσε κεφάλι και η «συντρόφισσα» βρίσκεται στην υπουργική καρέκλα είναι ευκαιρία να «αποτελειώσει» τους δανειστές και να αποδείξει ότι αυτά που έλεγε πριν από ένα χρόνο δεν ήταν «φούμαρα». Για αυτό όσοι προτείνουν «συναίνεση» είναι τουλάχιστον «πονηράκηδες».

Ας ρωτήσουν και τον Μεϊμαράκη, που ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το καλοκαίρι του 2015 υπερψήφισε το τρίτο μνημόνιο (μετά από συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας) προκειμένου να μην πάει η χώρα στα βράχια της δραχμής και ακόμη οι Συριζαίοι στις τηλεοπτικές τους συνεντεύξεις υποστηρίζουν ότι για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση έβαλε η ΝΔ την υπογραφή της.

Για να το πούμε απλά, ο Τσίπρας δεν έχει κανέναν πολιτικό ή ηθικό φραγμό προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του. Το απέδειξε διώχνοντας πέρυσι τους πρώην πιστούς του συνεργάτες (Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Ζωή κ.λπ.), το επανέλαβε πρόσφατα «τρώγοντας» τον Φίλη με τον ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική συναίνεση, θύματα ψάχνει και «πρόθυμους ηλιθίους», που θα βλέπουν μπροστά τους το δέντρο της εξουσίας αλλά δεν θα μπορούν να διακρίνουν το δάσος των σκοπιμοτήτων του Μαξίμου.

Ετσι λοιπόν όπως πέρυσι η κυβέρνηση επιχείρησε να εμπλέξει τη ΝΔ στο «τρίτο μνημόνιο», που ήταν αποτέλεσμα της περήφανης διαπραγμάτευσης, έτσι και τώρα που ζυγώνει το τέταρτο μνημόνιο θέλει να βάλει συνυπεύθυνη την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ευτυχώς το παιχνίδι έχει γίνει αντιληπτό από όλους. Οποιος μπλέκεται πολύ με τον Τσίπρα καίγεται. Το έχουν καταλάβει αρκετά στελέχη της ΝΔ, το έχει κατανοήσει μέχρι και ο Λεβέντης που από εκεί που ήταν ο συμβουλάτορας του Τσίπρα, τώρα κρατά αποστάσεις ασφαλείας από το Μαξίμου…

Ο ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΒΑΡΑΚΗΣ
Επί δύο ημέρες ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία γιατί επέκρινε την κυβέρνηση για τη μεταφορά ευαίσθητων αρμοδιοτήτων, όπως είναι ο έλεγχος των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, από την ΕΥΠ στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υπό τον κ. Νίκο Παππά. Ο κ. Τζανακόπουλος διαψεύδει το θέμα και καταγγέλλει τη ΝΔ. Επειδή όμως ο νέος εκπρόσωπος έχει αναλάβει «εργολαβία» κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ψάχνει να βρει και από ποιον τραπεζικό λογαριασμό έμπαιναν κάθε μήνα 1.500 ευρώ στον Αρη Δαβαράκη και τον συνεργάτη του για να συντηρείται το site που φτιάχτηκε για να περνάει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Σε ένα επόμενο briefing οι απαντήσεις θα ήταν ενδιαφέρουσες.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
Ο Μαραθώνιος της Αθήνας από μία αθλητική συνάντηση έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό γεγονός. Χιλιάδες δρομείς από το εξωτερικό ή άλλες πόλεις της Ελλάδας ήρθαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στον αυθεντικό μαραθώνιο δίνοντας ώθηση στον τουρισμό της πρωτεύουσας σε μία νεκρή περίοδο.
Αυτή είναι η επιτυχία των διοργανωτών του ΣΕΓΑΣ και του προέδρου του Κώστα Παναγόπουλου, που έχει δώσει αίγλη σε αυτή την ετήσια αθλητική συνάντηση προσθέτοντας υπεραξίες στην οικονομία της Αθήνας.

*Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου