Επιχείρηση με κωδικό «ΕΣΡ»

06/11/16 • 12:47 | UPD 06/11/16 • 12:47

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΣΡ δεν είναι απλώς θέμα μη λειτουργίας ή και κατάργησης -εν τοις πράγμασι- ανεξάρτητης αρχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, λοιδωρούσε τις ανεξάρτητες αρχές ως εξαρτημένες. Ομως, ως κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου φαίνεται ότι δεν τις βρήκε αρκούντως εξαρτημένες, οπότε και μεταχειρίστηκε τα κόλπα του Χατζηαβάτη για να τις περάσει στην αχρηστία.

panagiwtarea
  • Save
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Tο ζήτημα του ΕΣΡ είναι διπλής ανάγνωσης. Η πρώτη καταγράφεται ως η αντιδημοκρατική απόπειρα του Ν. Παππά να ελέγξει τα τηλεοπτικά ΜΜΕ. Αυτό δεν προέκυψε από τη μια μέρα στην άλλη. Εχει μακρά ιστορία. Σας θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένος με την τηλεοπτική του παρουσία. Πάντα εμφανιζόταν ως ο αδικημένος. Κι ας είχαν τα στελέχη του -Κατρούγκαλος, Σταθάκης, Ξυδάκης, Σκουρλέτης, Βούτσης, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης και λοιποί- πιασμένο στασίδι από πρωίας έως βαθείας νυκτός, στα «βοθροκάναλα της διαπλοκής». Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέτρεπε εμφανίσεις συριζαίων στην εκπομπή Πρετεντέρη, αποδίδεται ως τίτλος τιμής στο δημοσιογράφο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να έχει προνομιακή σχέση με γάτους Ιμαλαΐων, γάτες Αγκύρας, αλλά και με γατάκια. Κάποιοι είναι συμμέτοχοι στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Ιδίως στην αποχώρηση Σαμαρά από τη Ν.Δ., συνεισφέροντας να παραδοθεί η εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δικαιολογία; «Μα τον θέλει ο κόσμος». Η αλήθεια; Ο κόσμος, εν πολλοίς, κανοναρχείται από τα ΜΜΕ, ιδίως από την τηλεόραση. Αλλά ακόμη δεν ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων. Αλλωστε τους πολίτες μπορεί κάποιος να τους εξαπατήσει. Την Ιστορία κανείς. Τελεία και παύλα.
Μετά τα capital controls τα ΜΜΕ σταδιακά άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, δυσαρεστώντας λίαν τον Ν. Παππά, «το μακρύ χέρι» του Μαξίμου. Οθεν και αποφάσισε να καθαρίσει την κατάσταση και όπως σε όλα τα δύσκολα, κατέφυγε στις νομικές -και όχι μόνον- γνώσεις του κ. Παυλόπουλου. Δεν το λέμε εμείς. Το είπε ο ίδιος, στεντορεία τη φωνή, στην προεδρική πρωτοχρονιάτικη δεξίωση. Και το απέδειξε σπεύδοντας να τον ενημερώσει για το ηχηρό χαστούκι του ΣτΕ. Από πότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται από τον υπουργό Επικρατείας για αποφάσεις του ΣτΕ;

Υπάρχει στην υπόθεση «χειρισμός» ΕΣΡ και μια τρίτη παράμετρος, αξιοθρήνητη πραγματικά. Η κυβέρνηση πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα, με τον οποίο ο κ. Παυλόπουλος διατηρεί στενή σχέση. Ομως μετά το γέλιο που προκλήθηκε, άμα τη αναγγελία, σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής -ιδίως στον… ΣΥΡΙΖΑ- ο Ν. Παππάς «θυμήθηκε» και τον Μορώνη! Αλλά όπου Παυλόπουλος έπεται Μορώνης, έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσιες του, κατά πάντα και διά πάντα!

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκάλυψε, με τη σειρά του, ότι κι αυτός ως πρόεδρος της Βουλής τον Μορώνη θα πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ. Οποία σύμπτωση! Τι κρίμα, τι απογοήτευση για τους νεοδημοκράτες, που και στις πιο αντίξοες συνθήκες μένουν πιστοί στην ιδεολογία τους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap