Κυβέρνηση προς έξοδο

05/11/16 • 16:35 | UPD 05/11/16 • 16:35

Ακούω στελέχη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνουν ότι οι εκλογές είναι το 2019. Υποπτεύομαι ότι το λένε για να το ακούνε οι ίδιοι και να παρηγορούνται. Να το ακούνε και οι συναγωνιστές και να κρατούν άσβεστη την ελπίδα ενός διορισμού.

panagiwtarea
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Υπάρχει έστω και ένας μέσα στην κυβέρνηση που πιστεύει ότι μπορεί να τραβήξει αυτή η θλιβερή κατάσταση δυο χρόνια ακόμη; Υπάρχει ένας υπουργός -και όχι από τους μέλλοντες να καρατομηθούν- που προγραμματίζει πολιτικές με ορίζοντα το 2019; Εστω το 2018; Εστω το 2017;

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε όχι μόνον κατώτερη των περιστάσεων, αλλά η χειρότερη από μεταπολιτεύσεως. Οσο μένει στη διακυβέρνηση, τόσο περισσότερο βλάπτει το εθνικό συμφέρον.

Θα θυμάται ο νυν πρωθυπουργός ότι ως αντιπολίτευση, όταν οι δημοσκοπήσεις για τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήταν θετικές, προέβαινε σε βασυσήμαντες δηλώσεις ότι είχαν χάσει το λαϊκό έρεισμα κι έπρεπε να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές. «Δεν μπορεί κυβέρνηση να παραμένει στην εξουσία, όταν οι πολίτες τής έχουν στρέψει την πλάτη» ήταν η επωδός.

Τώρα, λοιπόν, που έχει καταγραφεί η ιλιγγιώδης διαφορά των 22 μονάδων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να παραμένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία; Οι πολίτες απέσυραν την εμπιστοσύνη τους. Οι πολίτες δεν θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός έχει τις ικανότητες να κυβερνά. Οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι πεπεισμένοι ότι θα πηγαίνουν όλο και χειρότερα. Πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ούτε στην οικονομία, ούτε στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων, ούτε στο προσφυγικό, ούτε στην ασφάλεια μπορεί να ασκήσει πολιτική. Με έναν λόγο οι πολίτες τής δείχνουν την έξοδο.

Και δεν είναι μόνον οι δημοσκοπήσεις. Προχτές έγιναν οι εκλογές των εκπαιδευτικών και ο άλλοτε κραταιός ΣΥΡΙΖΑ κατατροπώθηκε. Πριν από δέκα ημέρες έγιναν οι εκλογές στο υπουργείο Πολιτισμού και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε πέντε συμβούλους στους τριάντα! Οπου εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ηττάται κατά κράτος!

Ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαός. Τώρα που ο λαός απεχώρησε, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε γυμνός. Η κυβέρνηση χωρίς έξωθεν καλή μαρτυρία. Η κοινωνία αγριεύει. 500.000 Ελληνες υποφέρουν από κατάθλιψη!

Αντιλαμβάνομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να μείνει στην εξουσία ως το 2019 ή και ως μία αιωνιότητα. Αλλά αυτά ούτε στον υπαρκτό σοσιαλισμό δεν συνέβησαν…

 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap