Μετά τον Καρανίκα και η Τζούλια θέλει… Μαξίμου

03/11/16 • 09:56 | UPD 03/11/16 • 09:56

«Η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει η είσοδός μου στα κοινά, διότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πλέον τους πολιτικούς. Αλλιώς περίμενα τον Τσίπρα ως εκπρόσωπο της Αριστεράς. Χαίρομαι που δεν μας πήγε τελικά πίσω στη δραχμή, διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε την απόλυτη καταστροφή. Εφερε, όμως, τους Ελληνες στα πρόθυρα της εξαθλίωσης. Θέλω να βάλω σε μια τάξη τη χώρα. Γιατί να μη γίνω και εγώ πρωθυπουργός;».

tsaprounis
Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Η ΤΖΟΥΛΙΑ Αλεξανδράτου -γνωστό μοντέλο και πρωταγωνίστρια ταινιών- αξιολογεί την κατάσταση της χώρας, κρίνει τον Αλέξη Τσίπρα και δηλώνει πως σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική. Μπορεί να το λέει απλά για τρολάρισμα ή για να γίνει πρωτοσέλιδο. Από την άλλη, με όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό σκηνικό της χώρας κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πλέον τίποτα.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ιστορικό γεγονός που επαληθεύεται από την αρχαιότητα έως τώρα πως οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία συμβαδίζουν. Ορισμένες φορές, μάλιστα, η κοινωνική χρεοκοπία προηγείται της οικονομικής. Στις χρεοκοπημένες χώρες βρίσκει εύφορο έδαφος η λαϊκιστική ρητορική. Οσο βαθαίνει η κρίση και η φτωχοποίηση της κοινωνίας τόσο και πιο παρακμιακές φωνές βρίσκουν ανταπόκριση. Η οικονομική και ψυχολογική απόγνωση των πολιτών οδηγεί σε επιλογές οργής, θυμού και τιμωρίας, που δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα.

ΚΑΠΩΣ έτσι έπεσε και το «τζόκερ» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα το 2015. Οι σύντροφοι της Αριστεράς πάτησαν στην κατάθλιψη της κοινωνίας υποσχόμενοι μια μαγική συνταγή που θα θεράπευε όλες τις πληγές με ένα νόμο και ένα άρθρο. Το ότι όλο το αφήγημα ήταν ψευδές είναι πλέον αποδεδειγμένο. Η παρακμή, ο λαϊκισμός και η άνοδος στην εξουσία ανθρώπων που δεν μπορούν να… βράσουν ούτε ένα αβγό γέννησε, όμως, και άλλα φαινόμενα. Ο Καρανίκας, ο απίθανος φαν της Μενεγάκη, έγινε σύμβουλος πρωθυπουργού. Ο Καμμένος, αφού καταπολέμησε τους ψεκασμούς, τώρα σώζει τη χώρα. Ο Λεβέντης ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και ως θεσμικός παράγοντας δίνει μαθήματα πολιτικής. Ο Σώρρας ετοιμάζεται να κατέβει στις εκλογές με στόχο την είσοδο στο Κοινοβούλιο. Μετά από όλα αυτά, γιατί να μην ονειρεύεται και η Τζούλια την… πρωθυπουργία;

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap