Οταν υπάρχει πολιτική βούληση

19/11/19 • 10:41 | UPD 19/11/19 • 10:41

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να περιορίσει στο ελάχιστο τα επεισόδια που είχε προαναγγελθεί ότι θα σημειώνονταν μετά την καθιερωμένη πορεία για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ετήσια βάση είχε επικρατήσει να γίνονται εκτεταμένα επεισόδια, τις περισσότερες φορές μάλιστα αρκετά σοβαρά, στην περιοχή των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου.

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έδειξε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα στην πολύπαθη αυτή περιοχή του κέντρου και να προστατευθούν οι κάτοικοι από βανδαλισμούς και άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Παράλληλα, και η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έδειξε ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης, εκείνη έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες προκειμένου να αντιμετωπίσει τους μπαχαλάκηδες, να προασπίσει τη δημόσια ασφάλεια και να προστατεύσει τις περιουσίες και τις ζωές των ανθρώπων.

Είναι βέβαιο ότι οι λεγόμενο γνωστοί άγνωστοι ταραξίες θα προσπαθήσουν να «αντεπιτεθούν». Για το λόγο αυτό οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα πρέπει να μείνουν στην προχθεσινή τους επιτυχία, αλλά να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση. Με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, αλλά χωρίς ακρότητες, να περιφρουρήσουν την ομαλή λειτουργία της πόλης, όπως άλλωστε αρμόζει σε μια ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία.

Η Ελληνική Αστυνομία έδειξε ότι είναι σε θέση να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο της, που είναι η τήρηση της τάξης, και στις ανάγκες των πολιτών, που είναι να αισθάνονται ασφαλείς και να μην κινδυνεύουν οι ζωές και οι περιουσίες τους.

Αλλά και η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να βάλει τέλος στα φαινόμενα ανομίας που επί δεκαετίες καταδυναστεύουν τα Εξάρχεια και έχουν απαξιώσει μια από τις πιο όμορφες συνοικίες της Αθήνας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap