Αθήνα Καιρός

Αν είχε βρεθεί καλάσνικοφ, ποια θα ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;

4 λεπτά
Αν είχε βρεθεί καλάσνικοφ, ποια θα ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;

«Ε, καλά, δεν βρήκαν και καλάσνικοφ στην ΑΣΟΕΕ» - τάδε έφη Τζανακόπουλος. Μαζί με την απαραίτητη καταδίκη τέτοιων πρακτικών, που ακολούθησε μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ακριβής περιγραφή της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για τα ευρήματα.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Γράφει ο Στέφανος Τζανάκης

Παλιότερα, ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σε μια ανάλογη «εισβολή» είχε φρίξει με το γεγονός ότι οι Αρχές θεώρησαν τα άδεια μπουκάλια μπίρας ως τη βάση για κατασκευή μολότοφ – μάλιστα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει τη γνήσια αγωνία του για το αν κάνουν όλοι ανακύκλωση. Και κάλεσε τους πάντες να συγκεντρώνουν τα μπουκάλια μπίρας που καταναλώνουν, για να σώσουν και το περιβάλλον.

Τώρα, βέβαια, τίθενται διάφορα ερωτήματα. Για παράδειγμα, αν είχε βρεθεί καλάσνικοφ, ποια θα ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Αν λάβουμε υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις Λάππα, ο οποίος ρωτούσε ποιο είναι το αδίκημα αν βρεθεί στο σακίδιο κάποιου μια μολότοφ, ενδεχομένως η θέση του κόμματος να συμπυκνωνόταν σε ένα «ναι, καλάσνικοφ βρήκαν, αλλά δεν το κρατούσε κανείς. Πού είναι το αδίκημα;».

Ο Κώστας Μάρκου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακός, απάντησε «και πολύ καλά έκαναν» στην παρατήρηση της Νίκης Κεραμέως ότι στα επεισόδια της Δευτέρας οι «φοιτητές» έσπασαν το λουκέτο της πρώην ΑΣΟΕΕ με αλυσοπρίονο. Και, όπως θα μπορούσε να προσθέσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, δεν χρησιμοποίησαν δα και πυρηνικά, που βλάπτουν το περιβάλλον…

Ο Νίκος Φίλης δήλωσε στη Βουλή ότι υπουργός Παιδείας είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – για να υπογραμμίσει προφανώς ότι μετά την κατάργηση του ασύλου η Αστυνομία εισέρχεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα για να διδάξει στους φοιτητές ως αντιμάθημα τι θα πει ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Οπως οι ειδικές δυνάμεις που πολέμησαν στον πόλεμο της Κορέας κραυγάζοντας «να πνίξουμε τους κόκκινους στο αίμα, για να μάθουν τι θα πει ελευθεριά»!

Η Ελλάδα είναι γεμάτη καλοπροαίρετους ανθρώπους, οι οποίοι απ’ όλες τις παραπάνω δηλώσεις θα κρατήσουν την καταδίκη «τέτοιων πρακτικών» από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Γιατί να στεκόμαστε σε λεπτομέρειες για καλάσνικοφ, λοστούς και μολότοφ, αφού μπορούμε να είμαστε όλοι αγαπημένοι και ενωμένοι ενάντια στον καπιταλισμό και στην επιστροφή στην κανονικότητα; Ομως οι λίγοι, που είναι λιγότερο καλοπροαίρετοι, μάλλον θα σταθούν στις υπόλοιπες δηλώσεις για να βγάλουν συμπέρασμα.

Από την έντυπη έκδοση
*Ο Στέφανος Τζανάκης είναι διευθυντής έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]