Εστι δίκης οφθαλμός

29/10/16 • 16:10 | UPD 29/10/16 • 16:10

ΔΕΝ ΕΠΙΧΑΙΡΟΥΝ οι πολίτες για το χαστούκι που έπεσε βαρύ, από το χέρι του Συνταγματικού Δικαστηρίου, στο πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Η εκτελεστική εξουσία ηττήθηκε ήτταν οικτράν. Δεν χαίρεται κανείς να συλλογάται ότι ποτέ Ελληνας πρωθυπουργός δεν δοκίμασε ανάλογη απαξίωση: Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ήταν η απάντηση στη δική του ιδεοληπτική εμμονή να ελέγξει την τέταρτη εξουσία και στη συμφεροντολογική διαπλοκή ενός επηρμένου και προπετούς σφουγγοκωλαρίου του.

panagiwtareaΓράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Δεν επιτρέπεται να ενθουσιάζεται κανείς βλέποντας την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου περίγελο στα ΜΜΕ της Ευρώπης, καταγέλαστη στις Αρχές των Βρυξελλών. Για την ελληνική κυβέρνηση μιλάμε! Ούτε να διασκεδάζει ενθυμούμενος τη βεβαιότητα του πρωθυπουργού, με τη νομική επάρκεια που διαθέτει -να υποθέσω-, ότι ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός!

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αποκαλύπτοντας τον ολοκληρωτισμό, από τον οποίο εμφορείται, επιχείρησε να υποτιμήσει τη δικαστική εξουσία με την ψήφιση ενός νόμου που οι επαΐοντες δήλωναν ότι θα κατεδάφιζε το ΣτΕ. Μετήλθε πάσαν χυδαιότητα εκβιάζοντας από την «Αυγή» ένα εξέχον μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου. Πώς κατάντησαν έτσι την εφημερίδα του Μπάμπη Δρακόπουλου, του Λευτέρη Βουτσά, του Λεωνίδα Κύρκου…
Προσέβαλε, μέσα στο Μαξίμου, το δικαστικό σώμα, επιχειρώντας «να δωροδοκήσει» τους ανώτατους δικαστές με υποσχέσεις μισθολογικής αύξησης.

Εδωσε εντολή σε τράπεζα, που ελέγχει τη διοικησή της, να «προικίσει» με βοσκοτόπια -αξίας πλατείας Συντάγματος- τον «εκλεκτό» της, που όμως δήλωνε στην εφορία ετήσιο εισόδημα, επί δεκαετία, δώδεκα χιλιάδες ευρώ.

Θυμήθηκε «φορολογικές απάτες» καναλαρχών και εξαπέλυσε απειλές και ύβρεις κατά δημοσιογράφων, οι οποίοι δεν συνεμορφώθησαν ως προς τας υποδείξεις της. Ενέπλεξε σε δήθεν σκάνδαλα τους πολιτικούς αντιπάλους της, εν γνώσει της ότι ψεύδεται ασύστολα… Αλλά όλα αυτά ως σκιάς όναρ μπροστά στο φιλιππικό κατά της Δημοκρατίας που εξαπέλυσε, με τρεμάμενη από οργή φωνή, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Δεν περίμενε τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ. Ούτε ενημερώθηκε ότι το άρθρο 95 του Συντάγματος επιτάσσει τη συμμόρφωση της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και οι δηλώσεις της θα καταγραφούν στη σύγχρονη Πολιτική Ιστορία ως αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος. Ως επιτομή της κυβερνητικής αλαζονείας προς τη Δικαιοσύνη. Ως το απαύγασμα του χυδαίου λαϊκισμού, ο οποίος γνωρίζει ημέρας δόξης επί της κυβερνήσεως Τσίπρα-Καμμένου.
Η δήλωση της εκπροσώπου είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αντιμάχεται τις ελευθερίες των πολιτών. Αποτελεί ad hoc μομφή κατά του πολιτεύματος και απαιτεί την άμεση αναφορά της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αναιδείς υπουργοί της επαναλαμβάνουν ότι βρήκαν μικρή τη διαφορά των τριών ψήφων. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου πιστεύει ότι με νεότερο νόμο θα παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ; Επομένως, να αναμένουμε την καταστρατήγηση του Συντάγματος;

Εως τώρα είναι υπεύθυνη για τον κατήφορο που πήρε η οικονομία μετά την 25η Ιανουαρίου 2015. Είναι υπεύθυνη που η Ελλαδα έγινε παρείσακτη στην ευρωζώνη. Είναι υπεύθυνη που πέρασαν τα σύνορά της λαθρομετανάστες και πρόσφυγες μαζί. Είναι υπεύθυνη που οι γείτονές της δεν τη σέβονται.

Ομως, ας μη διανοηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να την οδηγήσει και σε θεσμική κρίση. Οσοι το επιδίωξαν δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Είναι η ώρα, ο τηρών αιδήμονα σιγήν Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον, αν φυσικά υπερισχύσει ο πατριωτισμός του.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής