Τσίπρας – Παππάς μπήκαν στο… πιλοτήριο και έκλεισαν την πόρτα

28/10/16 • 10:47 | UPD 28/10/16 • 10:49

Πιθανότατα, αν υπήρχαν λεφτά θα γελάγαμε απίστευτα με τις αστοχίες της κυβέρνησης. Βέβαια, αν υπήρχαν λεφτά το λαϊκιστικό πολιτικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν θα είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

tsaprounis-teliko-arthrografos-11000Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Δυστυχώς όμως τα αστεία τελείωσαν. Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ σοβαρά και συγχρόνως επικίνδυνα. Η αποσταθεροποιημένη κυβέρνηση έχει πλέον εκτροχιαστεί και δείχνει ικανή να κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία.

ΤΑΖΟΝΤΑΣ φαντασιακούς παράδεισους με λαϊκιστικά ψευδοαφηγήματα κατόρθωσαν να πάρουν το έλεγχο του… αεροπλάνου. Πατώντας στην οικονομική απόγνωση και κατάθλιψη των καταταλαιπωρημένων πολιτών κατάφεραν και μπήκαν στο πιλοτήριο. Αλλά δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Η αλαζονεία, η αμετροέπεια και η εκδικητικότητα τους οδήγησε στο να κλείσουν ερμητικά την πόρτα του πιλοτήριου.

ΠΛΕΟΝ αγνοούν επιδεικτικά οτιδήποτε τους εκθέτει: αγνοούν την τραγική οικονομική κατάσταση, τη Δικαιοσύνη, κάθε έννοια κανόνων. Αγνοούν την ίδια την πραγματικότητα. Το αεροπλάνο συνεχίζει την πορεία συντριβής και εκείνοι να επιμένουν να αγνοούν οποιονδήποτε κι αν χτυπά την πόρτα για να τους προειδοποιήσει. Το πρόβλημα δεν είναι πως θα συντριβεί η κυβέρνηση, αλλά το ότι κρατούν όμηρη ολόκληρη την κοινωνία, που δυστυχώς θα συντριβεί μαζί τους.

ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΑΝ πως «το Μνημόνιο είναι νεκρό» και μετά από 150 ημέρες πανηγύριζαν για το νέο Μνημόνιο που υπέγραψαν. Κοροϊδεύουν προκλητικά τους πάντες. Στέλνουν επιστολές για τις μειώσεις συντάξεων στους συνταξιούχους και υποστηρίζουν πως οι συντάξεις δεν μειώθηκαν. Και προχθές το βράδυ οι πολίτες είδαν την Ολγα Γεροβασίλη μαζί με όλη την κυβέρνηση να δακρύζει επειδή, υποτίθεται, 15.000 παιδιά θα πεταχτούν έξω από παιδικούς σταθμούς. Τι οξύμωρο να κλαίνε για 85 εκατομμύρια και να χαμογελούν επιδεικτικά για την περσινή ζημιά των 85 δισεκατομμυρίων που προκάλεσαν.

ΚΙ ΟΜΩΣ δεν σταματούν εκεί. Με ερντογανική λογική καταγγέλλουν δικαστικές αποφάσεις και σχεδιάζουν άμεσα νέα αντισυνταγματική νομοθετική παρέμβαση, χωρίς καν να γνωρίζουν το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ η κυβέρνηση με την καταστροφική διαπραγμάτευση έχασε την αξιοπιστία της. Στη συνέχεια με τις διαρκείς αστοχίες και παλινωδίες σε οικονομία και θεσμικά ζητήματα έχασε το κύρος της. Τώρα μετά το φιάσκο του νόμου Παππά χάνει και την ψυχραιμία της. Και δυστυχώς δείχνει έτοιμη να προβεί σε νέες αυθαίρετες πρακτικές μόνο και μόνο για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου