Το οφσάιντ του Αδωνη και οι… οπορτουνιστές

26/10/16 • 11:20 | UPD 26/10/16 • 13:08

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να μετράει πολιτικές ήττες, η συζήτηση γύρισε δεκαετίες πίσω. Από τις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση ήδη φαίνεται πως οι πολίτες θα φορτωθούν με νέα πρόσθετα μέτρα. Ο εμφύλιος στελεχών τής υπό κατάρρευση κυβέρνησης λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ο νόμος Παππά εξελίσσεται σε Βατερλώ και η υπόθεση Αρτεμίου ταρακουνάει το Μαξίμου. Και ξαφνικά άνοιξε πολιτική κουβέντα για το αν πρέπει να… φυλακίζονται οι κομμουνιστές.

tsaprounis-teliko-arthrografos-11000
Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΥΠΑΡΧΟΥΝ αρκετοί πολιτικοί σε όλα τα κόμματα που έχουν συνηθίσει να μιλάνε πολύ. Πρόκειται για χειμαρρώδεις χαρακτήρες, οι οποίοι αρέσκονται να προκαλούν. Θεωρούν πως μπορούν να πουν ό,τι θέλουν. Ορισμένες φορές απλά για να κάνουν φασαρία. Είναι αρκετά σύνηθες αυτοί οι πολιτικοί να εκτίθενται. Σε αυτή την κατηγορία των πολιτικών ανήκει και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως η δήλωση είναι όσο και αν παρερμηνευθηκε, λανθασμένη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν είναι απλά βουλευτής και στέλεχος της Ν.Δ., είναι ο αντιπρόεδρος της ιστορικής κεντροδεξιάς παράταξης. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όποιον αναλαμβάνει έναν τόσο σημαντικό και με πολλές ευθύνες ρόλο. Παύει να είναι απλά ο… εαυτός του και πλέον εκπροσωπεί όχι μόνο τα στελέχη αλλά και εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Η ΧΩΡΑ επιτέλους πρέπει να ξεφύγει από τα εμφυλιοπολεμικά φαντάσματα που ακόμη τριγυρίζουν σε συζητήσεις. Είτε στη Βουλή είτε σε καφενεία. Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που επιζητεί το κλίμα διχασμού και πόλωσης στην κοινωνία. Κάποια στελέχη του επικαλούνται τους αγώνες των προγόνων τους για να δικαιολογήσουν διορισμούς στο Δημόσιο και κάποιοι άλλοι κρεμάνε τον Βελουχιώτη στα υπουργικά γραφεία.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ πολιτικές συμπεριφορές η Ελλάδα ούτε μπροστά θα πάει ούτε θα βγει ποτέ από τα Μνημόνια. Δεν θα λυθούν τα προβλήματα των πολιτών ούτε από όσους υποτίθεται ότι κουβαλούν την κληρονομιά αγωνιστών του βουνού ούτε αν… εξαφανιστούν οι κομμουνιστές. Οι προσεγγίσεις αυτές είναι συγχρόνως αστείες και επικίνδυνες.

Η ΛΥΣΗ είναι αρκετά απλή, αλλά καθόλου εύκολη. Ρεαλισμός. Και για να υπάρξει ρεαλισμός, πρέπει η χώρα να ξεφύγει από το λαϊκισμό. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε και διατηρείται στην εξουσία με λαϊκιστικά ψευδοαφηγήματα. Οι πολίτες, όμως, πλέον γνωρίζουν. Οπως είπε -μετά το σάλο που ξέσπασε- και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμουνιστές, είναι οπορτουνιστές».

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap