Οι New York Times δημοσίευσαν όλες τις προσβολές του Ντόναλντ Τραμπ

25/10/16 • 12:53 | UPD 25/10/16 • 12:53

Είναι από τις φορές που αισθάνεσαι υπερήφανος για το επάγγελμα που έχεις επιλέξει (ή σε έχει επιλέξει). Οι New York Times σε μία εκπληκτική ιδέα απογειώνουν την Δημοσιογραφία. Χωρίς σχόλιο, χωρίς ανάλυση, συγκέντρωσαν όλες τις προσβολές που έχει εξαπολύσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

Ναι είναι αλήθεια πως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ κατηγορεί και ξορκίζει την πολιτική ορθότητα. Εκεί στηρίζονται και οι οπαδοί του. Πως ο υποψήφιός τους δεν «μασάει» τα λόγια του γιατί δεν εξαρτάται από κανέναν.

Πόσο σχέση έχει όμως η άρνηση της πολιτικής ορθότητας με τις ευθείες προσβολές. Για έναν καχύποπτο με την πολιτική ορθότητα, όπως ο γράφων, καμμία. Γιατί άλλο είναι να προσβάλλεις και να υβρίζεις, ή να συκοφαντείς, και άλλο είναι να αποκρύπτεις την αλήθεια στο όνομα της πολιτικής ορθότητας.

Οι συντάκτες των New York Times αποφάσισαν να πρωτοπορήσουν και να ξεφύγουν από την καθιερωμένη «αντιτραμπική» αρθρογραφία. Αντιθέτως ακολούθησαν την δρόμο που θέλει την δημοσιογραφία να μην αποκλείει κανέναν αλλά να αφήνει τους ίδιους τους προβαλλόμενους να κάνουν κακό στον εαυτό τους. Και ο Τραμπ είναι πρωταθλητής σε αυτό.

Στο δισέλιδο που χρειάστηκε (ναι, μία σελίδα δεν ήταν αρκετή ούτε κατά διάνοια), ο Τραμπ φαίνεται να έχει προσβάλλει τους πάντες. Οι προσβολές του δεν αφορούν μόνο την Χίλαρι Κλίντον, αλλά και άλλα πρόσωπα, ηγέτες, πολιτικούς αντίπαλους, διάσημους και φυσικά χώρες και τοποθεσίες. Συγκεκριμένα στην έρευνά τους οι New York Times χώρισαν τις προσβολές του Τραμπ ανά κατηγορία.

Πολιτικούς των Δημοκρατικών
Πολιτικούς των Ρεπουμπλικανών
Δημοσιογράφους και οργανισμούς ΜΜΕ
Τηλεοπτικές εκπομπές
Διασημότητες
Την εκλογική διαδικασία
Πολιτικές ομάδες και οργανώσεις και,
Χώρες – περιοχές.

Δεν υπήρχε καλύτερη απάντηση στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών από την εφημερίδα που ο ίδιος χαρακτηρίζει διεφθαρμένο και την κατηγορεί πως τον πολεμά με ψέμματα.

nyt-prosvoles-trump-1300

Διάβασε το άρθρο σε ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ

ΥΓ. Τα παραπάνω αφορούν μόνο το Twitter του Τραμπ και όχι τον δημόσιο λόγο του…

*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης  είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter