Breaking News

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε αρνητικά την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν πριν αυτή ξεκινήσει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ «δημιούργησε» τη χειρότερη ΕΡΤ της Μεταπολίτευσης. Και είναι βέβαιο ότι και αυτό το επίτευγμα συνέβαλε σε κάποιο βαθμό -μαζί με άλλα- στην εκλογική ήττα. Ομως δεν είναι ο ουσιαστικός λόγος για τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Κι επομένως δεν δικαιολογεί τον «μεγάλο καβγά» που ξέσπασε στην Κουμουνδούρου και μάλιστα σε δημόσια θέα.

Η ΑΝΑΚΙΝΗΣΗ του θέματος «Συριζαϊκή ΕΡΤ» από τον Ευ. Τσακαλώτο -έχει προηγηθεί σε περίπου ανύποπτη στιγμή ο Ν. Φίλης, επίσης από τους «53»- μόνο τυχαία δεν ήταν. Και μπορεί να εστίασε σε δύο «εμβληματικές φιγούρες» της «αριστερής-στρατευμένης» δημοσιογραφίας, αλλά και οι δύο ήταν μόνο το «σαμάρι».

Οι…«γάιδαροι» ήταν και πάλι δύο: Πρώτος ο Ν. Παππάς – «έργο» του οποίου ήταν ο κυνικός προπαγανδιστικός μηχανισμός που στήθηκε στη Μεσογείων- και δεύτερος ο ίδιος ο Α. Τσίπρας, ο οποίος, όπως σε όλες τις «σκοτεινές υποθέσεις» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πλήρως ενήμερος και είχε δώσει το πράσινο φως.

Ο ΕΥΦΥΗΣ Ευκλείδης ήξερε πού «χτύπαγε». Γι’ αυτό και ο Π. Πολάκης πετάχτηκε σχεδόν «από το πουθενά» και σαν να τον τσίμπησε μύγα φώναξε με τον γνωστό, μοναδικά ευγενικό τρόπο του «Κόφτε το»! Χτυπώντας τον Ευ. Τσακαλώτο ο «αντάρτης του Ψηλορείτη» δεν «προστάτευσε» κυρίως την Κ. Ακριβοπούλου και τον Σ. Καψώχα -τους οποίους υπερασπίστηκε, αλλά και τους…έταξε- όσο τον Α. Τσίπρα και δευτερευόντως τον Ν. Παππά. (Το «δημοκρατικό κήρυγμα» του «αψύ» που παρενεβλήθη προφανώς εντάσσεται στο πολιτικό DNA του. Λέγοντας «ο ΕΧΘΡΟΣ είναι απέναντι και καραδοκεί και ο λαός περιμένει και απαιτεί να αναμετρηθούμε με αυτόν!!!» γεννά ερωτήματα. Οπως π.χ. ποιος είναι άραγε ο «εχθρός», με ποια μέσα θα «αναμετρηθεί» και με ποιον νέο στόχο αυτή τη φορά…)

Ο «ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ» ήταν σαφής παρεμβαίνοντας δημοσίως στον καβγά: «Δεν θέλω σχόλια που αναπαράγουν την επιθυμητή από κάποιους κλαψουροσυζήτηση εσωστρέφειας». Κι αυτό είναι το «κουμπί». Ο Π. Πολάκης ομολόγησε και αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που ξέσπασε ο εσωκομματικός καβγάς. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλά «άλυτα» μετά την εκλογική ήττα και εν όψει του συνεδρίου της πολιτικής μετάλλαξής του. Οι «λογαριασμοί» είναι «ανοιχτοί» και το «ξεκαθάρισμά» τους έρχεται όλο και πιο κοντά.

ΚΑΙ ΟΣΟΙ πίστεψαν ότι ο Α. Τσίπρας βρίσκεται στο απυρόβλητο -παρά την εσωκομματική υπεροχή του- κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν «διαβάζοντας» τις κινήσεις του Κ. Μητσοτάκη στον θεσμικό και προσεκτικό χειρισμό της Novartis. Οι «53» -και όχι μόνο- φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα όπλα. Οπότε πριν από την «αναμέτρηση» που φαντασιώνεται ο Π. Πολάκης θα προηγηθεί μια άλλη. Πολύ πιο γήινη και πολύ πιο σύντομη.
02

Η διόρθωση του λάθους στο μετρό…

Δικαιολογείται να υπάρχει «Σήραγγα Νίκος Τεμπονέρας» και θα ήταν λάθος να υπάρξει «Στάση Π. Μπακογιάννης» στο μετρό; Εύλογο ερώτημα. Αλλωστε οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι η προσφορά του Π. Μπακογιάννη στην ενίσχυση της Δημοκρατίας στη χώρα και στην εθνική συμφιλίωση είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη.

Ομως, το ερώτημα είναι λάθος στον πυρήνα και τη βάση του. Το διατύπωσαν πολλοί, όσο διαρκούσε η συζήτηση για τη μετονομασία 2 σταθμών του μετρό κι ενόσω οργίαζαν τα τρολ των υπογείων της Κουμουνδούρου. Και είναι λάθος κυρίως για ένα λόγο: Παγκοσμίως οι στάσεις του μετρό είναι τοπωνύμια. Και είναι τοπωνύμια για να ξέρει ο πολίτης, Ελληνας ή ξένος, πού βρίσκεται. Αρκεί να φανταστεί κανείς το φανταστικό σενάριο ότι αλλάζουν όνομα όλες οι στάσεις του μετρό. Και γίνονται π.χ. από Θ. Κολοκοτρώνης, Ι. Καποδίστριας, Ρήγας Φεραίος, Ο. Ελύτης και Γ. Σεφέρης μέχρι Κων/νος Καραμανλής, Α. Παπανδρέου, Κ. Τσάτσος και Γ. Γεννηματάς.

Κάθε επιβάτης για μεγάλο διάστημα θα πρέπει να κυκλοφορεί με «λυσάρι» για να ξέρει πού βρίσκεται και πού πρέπει να κατέβει. Τους τουρίστες που κυκλοφορούν με χάρτες ας τους αφήσουμε εκτός, γιατί θα πηγαίναμε σε σκηνές παραφροσύνης.

Ηταν εξαρχής λάθος η σκέψη για τη μετονομασία του «Ευαγγελισμού» σε «Π. Μπακογιάννης» και του «Αγίου Δημητρίου» σε «Α. Παναγούλης». Πολύ σημαντικές προσωπικότητες και οι δύο, αλλά όχι για στάσεις του μετρό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τιμηθούν και οι δύο, και μάλιστα όπως τους αξίζει. Αυτό που δεν κατάλαβε η διοίκηση της «Αττικό Μετρό», ευτυχώς το κατάλαβαν η κυβέρνηση και η οικογένεια του Π. Μπακογιάννη. Κι έτσι διορθώθηκε το λάθος.

Προς τιμήν της, η οικογένεια του Π. Μπακογιάννη με σεμνότητα και σωφροσύνη δεν αποδέχθηκε την πρόταση της «Αττικό Μετρό». Τιμώντας έτσι τη μνήμη του αδικοχαμένου και δολοφονημένου από τη «17Ν» συζύγου, πατέρα και παππού. Και διασώζοντας την πανταχόθεν βαλλόμενη κοινή λογική.

Το roadshow του Σταϊκούρα στο Λονδίνο έφερε αμέσως επένδυση

Πριν καν αναχωρήσει από το Λονδίνο ο υπ. Οικονομικών, προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες άμεσο και χειροπιαστό ενδιαφέρον από «μεγάλο διεθνή παίκτη» για επένδυση στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον μάλιστα κοινοποιήθηκε και σε μεγάλη συστημική τράπεζα, με στόχο την επιτάχυνση των ενεργειών.

Η παρουσίαση που έκανε ο Χ. Σταϊκούρας, σύμφωνα με παρόντες στο Roadshow, ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένη. Με λεπτομερή στοιχεία και πίνακες έτοιμους σε πρώτη ζήτηση, με αποτέλεσμα να τεκμηριώνεται απολύτως η άποψη πως η Ελλάδα γίνεται επενδυτική ευκαιρία. Το ότι πήγε πολύ καλά το Roadshow το βεβαιώνουν πολλοί εξ αυτών που το παρακολούθησαν. Το ότι όμως προέκυψε τόσο άμεσο αποτέλεσμα, απ’ ό,τι μαθαίνω δεν τον περίμενε ούτε ο ίδιος ο υπουργός…

Εντυπωσιακό αυτογκόλ Ρασπούτιν

Μπούμερανγκ φαίνεται ότι γίνεται ο νόμος που ψηφίστηκε με επιμονή του Δ. Παπαγγελόπουλου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Ο νόμος που ψηφίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η δικαστική έρευνα οικονομικο-πολιτικών σκανδάλων επιτρέπει τη χρήση ακουστικού και οπτικού υλικού, που έχει «κτηθεί» έστω και παρανόμως. Δηλαδή χωρίς τη συναίνεση του ή των προσώπου/πων που καταγράφονται.

Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει τουλάχιστον ακουστικό υλικό από συνομιλίες του Δ. Παπαγγελόπουλου με πολιτικά πρόσωπα, με δικαστικούς λειτουργούς και με 2 δημοσιογράφους-εκδότες, από το οποίο προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το «χτίσιμο» της Novartis.

Εφόσον επιβεβαιωθεί και στην πράξη αυτό, θα πρόκειται για ένα από τα θεαματικότερα αυτογκόλ από συστάσεως του ελληνικού κράτους…

Ο «καλύτερος μάνατζερ» στον ΟΑΣΘ

Το είπε μόνος του στον ΣΚΑΪ ότι είναι ο «καλύτερος μάνατζερ» που θα μπορούσε να βρεθεί για τον ΟΑΣΘ. Ο λόγος για τον Στ. Παππά, πατέρα του Ν. Παππά, ο οποίος, όταν παρέλαβε τον ΟΑΣΘ, είχε έναν σχεδόν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. οπως αποκάλυψε η νέα διοίκηση του οργανισμού, ο κ. Παππάς φεύγοντας από τον ΟΑΣΘ αφήνει πίσω του ένα έλλειμμα της τάξεως των 86 εκατομμυρίων ευρώ.

Δηλαδή αν δεν ήταν «ο καλύτερος», πόσο θα ήταν το έλλειμμα; Το γεγονός ότι απαίτησε -και έλαβε- διά νόμου ασυλία για τα πεπραγμένα του, ίσως δίνει μια τάξη μεγέθους για το πού μπορούσε να φτάσει το έλλειμμα…

Απορίες

  1. Το «μας κυβερνούν τα λεφτά» ποιος το είπε πρώτος; Ο Ραγκούσης ή ο Μαρξ;

2. Ο Κραουνάκης, που στήριζε Πολάκη, επιτίθεται στην Ακριβοπούλου, που τη στηρίζει ο Πολάκης. Μήπως χρειάζεται λίγη οργάνωση;

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap