Αναβάθμιση της Ελλάδας

11/09/19 • 08:12 | UPD 11/09/19 • 08:12

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον ίδιο και την Ελληνική Δημοκρατία και έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας.

Παράλληλα, αποτελεί και μια δικαίωση για την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ορίσει ως Ελληνα επίτροπο στην Κομισιόν έναν άνθρωπο ο οποίος έχει υπηρετήσει επί δεκαετίες την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσα από υψηλόβαθμα αξιώματα και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και, βεβαίως, πρόσωπα και πράγματα στις Βρυξέλλες.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο νέος αντιπρόεδρος αναλαμβάνει το σημαντικό χαρτοφυλάκιο που αφορά την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, το οποίο καλύπτει τους κρίσιμους τομείς της μετανάστευσης, της ασφάλειας, της απασχόλησης και της παιδείας.

Πρόκειται για τομείς που, όπως γίνεται αντιληπτό, έχουν άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον και είναι βέβαιο ότι θα είναι καθοριστική η συμβολή του κ. Σχοινά στην αναζήτηση ευρωπαϊκών λύσεων για την αντιμετώπιση του οξύτατου μεταναστευτικού προβλήματος, που πραγματικά «καίει» τη χώρα μας και ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και την αγορά εργασίας.

Ο Αλ. Τσίπρας, τον οποίο πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ως ηγέτη παγκόσμιου βεληνεκούς, δεν είχε καμία δυνατότητα να επιβάλει έναν Ελληνα σε μια τόσο υψηλόβαθμη θέση. Ομως η ευρωπαϊκή επιρροή που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται και από την τοποθέτηση του Μ. Σχοινά στην αντιπροεδρία της Κομισιόν, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας αναβαθμίζεται σε παράγοντα ισχύος και ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διαθέτοντας κύρος και στελέχη για σημαντικά χαρτοφυλάκια.

Η προστασία των συνόρων, η συλλογική ασφάλεια και οι ευκαιρίες κινητικότητας στην απασχόληση, στην παιδεία και στον πολιτισμό αποτελούν κεντρικές προκλήσεις και ο κ. Σχοινάς ξεκινά αμέσως δουλειά με στόχο να μεταφράσει, όπως ο ίδιος είπε, τις πολιτικές προτεραιότητες σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους και, φυσικά, για την Ελλάδα.

Από την έντυπη έκδοση

Copy link
Powered by Social Snap