Πρόεδρε του ΣτΕ, μακριά από το… υποβαθμισμένο Κολωνάκι

20/10/16 • 10:29 | UPD 20/10/16 • 10:29

Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του Συμβουλίου τής Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους πολίτες. Ούτε μία βόλτα δεν μπορεί να κάνει ο άνθρωπος.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

Κανείς πολίτης δεν πρέπει να προπηλακίζεται. Πόσω μάλλον οι δικαστικοί οι οποίοι πρέπει να είναι αφοσιωμένοι στην τέλεση του λειτουργήματός τους. Ο κ. Σακελλαρίου όμως φαίνεται να έχει «απομακρυνθεί» από το λειτούργημά του.

Όχι δεν κρίνεται το έργο του, άλλωστε η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να περνάει από καμμία κρησάρα. Θα κριθεί όμως για τις δηλώσεις του αλλά και την στάση των Δικαστικών το τελευταίο διάστημα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις συναντήσεις των Δικαστικών με τον Αλέξη Τσίπρα και την συζήτηση που είχαν για τους μισθούς τους; Ποιος μπορεί να ξεχάσει όσα είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Σακελλαρίου, περί υποχρέωσης της Δικαιοσύνης να «να αφουγκράζεται τους σφυγμούς της ελληνικής κοινωνίας»;

Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να αφουγκράζεται κανέναν. Η Δικαιοσύνη πορεύεται βάσει στοιχείων και δεδομένων, γι αυτό και έχει το… κουσούρι να είναι τυφλή.

Όπως και να έχει όμως, μήπως ο κ. Σακελλαρίου «αφουγκράζεται» την κοινωνία ακούγοντας «γαλλικά»; Γιατί αυτά ακούει τον τελευταίο καιρό στις βόλτες του.

Στις 7 Οκτωβρίου έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από πολίτες σε κεντρικό δρόμο στο Κολωνάκι, κοντά στην πλατεία. Όταν έγινε αντιληπτός από πολίτες που βρίσκονταν στο δρόμο και τις καφετέριες, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες. «Ντροπή σου», «είστε πουλημένοι», «κάνετε συναλλαγές για εσάς», «κοιτάτε μόνο τα λεφτά σας και τίποτα άλλο», ήταν κάποια από αυτά που άκουσε.

Τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣτΕ αποδοκιμάστηκε ξανά από πολίτες στο Κολωνάκι κι ας είχε αυτήν την φορά συνοδεία αστυνομικών.

Ο κ. Σακελλαρίου επιλέγει να κάνει τις βόλτες του σε καλές περιοχές της Αθήνας και όχι σε «υποβαθμισμένες» γιατί αισθάνεται έτσι πιο ασφαλής. Εδώ λοιπόν υπάρχει το εξής παράδοξο: Στις «υποβαθμισμένες» όμως δεν θα ήταν αναγνωρίσιμος.

*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης  είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter