Ρουσφέτι «αέρος»

18/10/16 • 10:09 | UPD 18/10/16 • 13:00

Στα μαύρα μεσάνυχτα της Παρασκευής μαζεύτηκε η τροπολογία του επί παντός επιστητού και ανεπαισθήτως όλως υπουργού Νίκου Παππά. Φαντάζεστε τις αντιδράσεις στην κυβέρνηση και από ποιους κομματικούς παράγοντες υπήρξαν, ώστε να αναγκαστεί να τη μαζέψει. Σιγά, μη κι έκανε πίσω, επειδή του είπε ο κ. Βούτσης ότι θα καλέσει τα κόμματα να συγκροτήσουν το ΕΣΡ. Δύο μέρες ο Παππάς ξαποσταίνει και ξανά προς τη… δόξα του μαύρου τραβά!

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Μετά, όσα κανάλια δεν πλήρωσαν το χαράτσι Παππά, εντός πέντε ημερών θα βγάλουν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους και θα ρίξουν το «μαύρο», που δεν έχει απόχρωση! Γιατί; Επειδή ο κ. Παππάς δεν αντέχει να ασκούν κριτική στα έργα και στους λόγους του. Εσσεται ήμαρ, όταν ξεπεζέψει από το μεγαλείον της εξουσίας, που θα πληρώσει ακριβά τα επίχειρα της ματαιοδοξίας του.

Τώρα, περί ΕΣΡ ο λόγος. Ο πρόεδρος της Βουλής λέει ότι χρειάζεται το χρόνο για να επιχειρήσει τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Ητοι, να πάρει την ευθύνη το ΕΣΡ να κλείσει όσα κανάλια δεν φάνηκαν υπερθεματιστές της κυβερνητικής αλητείας. Να γίνει το ΕΣΡ συνένοχο στην επιχείρηση ελέγχου της ενημέρωσης. Τέτοιο πρωθύστερο θα άρεσε στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, ώστε να βγει να πει: «Ιδού η Ν.Δ., ιδού η αντιπολίτευση ευθύνονται που δεν συγκροτείται το ΕΣΡ και μας εξαναγκάζει να γίνουμε εμείς… ΕΣΡ». Μία ακόμη απάτη από εκείνες με τις οποίες κυβερνά το καραβάνι των ανίκανων.

Θα δούμε -και πάλι- εκδότες να οδηγούνται στη φυλακή επειδή δεν θα συμμορφωθούν με τις εντολές Ν. Παππά; Τους απειλεί ότι θα κατασχέσει και τον εξοπλισμό των καναλιών τους, πληρώνοντας και πρόστιμο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Με τα εκατομμύρια παίζει ο Παππάς, αλλά λησμονεί, ως φαίνεται, το τέλος κι άλλων, που έκαναν το ίδιο παιχνίδι…

Φυσικά, καθώς το συνηθίζει η κυβέρνηση Τσιπροκαμμένου, το χρονικό όριο για να κυρωθεί η τροπολογία -σε όποιο νομοσχέδιο είναι πρόχειρο- είναι στενό. Τέτοιου είδους νομοθετικές παρεμβάσεις, για τις οποίες παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση έσκιζε τα ιμάτιά του, τώρα έγιναν η συνήθης τακτική του. Το κωμικό είναι ότι το Μαξίμου τολμά και μιλά για «θεσμική εκτροπή».

Εκτροπή το ρουσφέτι του Ν. Παππά; Ποια είναι η αλήθεια; Ρουσφέτι κάνει στους νέους καναλάρχες που πλήρωσαν αδρά για να αγοράσουν «αέρα» και δη… κοπανιστό.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου