Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους

17/10/16 • 10:16 | UPD 17/10/16 • 10:18

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς διακρίνεται από κυνισμό αλλά και άγνοια κινδύνου. Αλλωστε η αλαζονεία της εξουσίας συνήθως παρασέρνει άτομα που έχουν διακριθεί μόνο στον κομματικό στίβο, δεν έχουν κόψει ένσημο ούτε για δείγμα, και ο λαός τους χαρίζει τον τίτλο του «Μαυρογιαλούρου» ή ακόμη χειρότερα του κομματάρχη «Γκρούεζα».
amyrasΓράφει ο Πάνος Αμυράς*

 

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ η μετάλλαξή του σε ένα αλαζονικό σύστημα εξουσίας έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Δεν πέρασαν ούτε 20 μήνες από την πρώτη νίκη στις εκλογές και η παρέα του κ. Τσίπρα επιχειρεί να αλώσει τα πάντα. Τις ανεξάρτητες αρχές, τη Δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης. Μόνο που συμβαίνουν και ατυχήματα. Οπως αυτό με την off shore της Αυγής και τις περίεργες συναντήσεις στελεχών του Μαξίμου με ανθρώπους που γνωρίζουν τα κυπριακά πράγματα από πρώτο χέρι ή ακόμη πιο καθαρά με την περίπτωση Καλογρίτσα που παραλίγο να πάρει κανάλι χωρίς ευρώ στην τσέπη αλλά με πακτωλό δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

Η νυκτερινή τροπολογία Σπίρτζη-Παππά με την οποία βάζουν μαύρο στους τηλεοπτικούς σταθμούς εντός 5 ημερών είναι αποτέλεσμα του κυνισμού που διατρέχει όλο το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως η αιτιολογική έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι το Δημόσιο μπορεί να δαπανήσει κονδύλια για τη φυλάκιση καναλαρχών θα τους στιγματίζει για πάντα.
Η κυβέρνηση θέλει να βάλει «μαύρο» στους μη αδειοδοτηθέντες σταθμούς με διαδικασίες εξπρές πριν καν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο Νίκος Παππάς που ξεκίνησε το «ανέκδοτο» με την αστεία μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και ο οποίος παγίδεψε όλη την κυβέρνηση στη διαμόρφωση ενός προβληματικού τοπίου στα τηλεοπτικά μέσα δεν κρατά καν τα προσχήματα.

Η σύσταση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να περιμένει να ολοκληρωθεί η προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ μπορεί να έγινε δεκτή αλλά δεν μπορεί να ακυρώσει την ειλημμένη απόφαση του Μαξίμου να κλείσει τα κανάλια.

Ο κόσμος όμως καταλαβαίνει, όπως συνηθίζουν να λένε μέσα στην αμετροέπειά τους στην κυβέρνηση. Θα μαυρίσει τους «Μαυρογιαλούρους» γιατί κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να χτυπήσει τη διαπλοκή αλλά να δημιουργήσει τον δικό του μηχανισμό συμφερόντων όχι μόνο στα μέσα ενημέρωσης αλλά οριζόντια σε κράτος και θεσμούς.

ΤΙΜΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΕΤΣΟΣ!

Να λοιπόν που και ο Κρέτσος έφτασε στο σημείο να κατακεραυνώνει την αντιπολίτευση. Μιλώντας, πού αλλού, στο «Κόκκινο», ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, αφού έκρινε ότι ο νόμος για τις άδειες είναι συνταγματικός, συμπέρανε ότι ο λαός καταλαβαίνει ποιος θέλει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ποιος αυτόκλητα γίνεται υπερασπιστής των συμφερόντων των καναλαρχών. Να θυμίσουμε ότι ο αναμορφωτής Κρέτσος ήταν «πρώτο τραπέζι πίστα» στην παρουσίαση του τηλεοπτικού σταθμού του Καραγιώργη, ο οποίος εξασφάλισε πανελλαδικό δίκτυο μέσω χειρόγραφης τροπολογίας του Νίκου Παππά, και βέβαια η υπογραφή του κοσμεί την απόφαση έγκρισης του πόθεν έσχες του Καλογρίτσα με τα δανεικά βοσκοτόπια, που θα εξετάσει η Δικαιοσύνη. Οσο για τον λαό μην τον πολυεπικαλείται γιατί συνήθως δεν βρέχει…

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος ως υπουργός διακρίθηκε για τον «ναρκισσισμό» του και βέβαια τον ζήλο του να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη όταν η ΕΚΤ άνοιγε τις κάνουλες της πιστωτικής επέκτασης, έχει πει τόσα πολλά ψέματα που αυτοαναιρείται. Για παράδειγμα, στην Εφ.Συν το Σάββατο επιτέθηκε στον Στουρνάρα επειδή, όπως είπε, δεν ακολούθησε τη γραμμή της κυβέρνησης και είπε στον Ντράγκι να μην τον λαμβάνει υπόψη. Τον περασμένο Μάιο ο Βαρουφάκης είχε κατηγορήσει τον Δραγασάκη ότι αυτός ήταν που είχε καλέσει τον επικεφαλής της ΕΚΤ να μη συνεννοείται μαζί του. Τότε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε αποκαλέσει τον «Γιάνη» μυθοπλάστη. Την αλήθεια πάντως κάποτε θα τη μάθουμε για το τι έγινε στο πρώτο εξάμηνο του ’15 μέσω Εξεταστικής Επιτροπής.

*Ο Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής