Ολο και πιο επικίνδυνη

17/10/16 • 10:07 | UPD 17/10/16 • 10:07

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν χρειάζεται να δώσει άλλες εξετάσεις για τις προθέσεις της. Εδωσε πολλές. Τόσες που έχει εξαντλήσει και την υπομονή που κάνουμε, λέγοντας «αυτή ήταν η επιλογή των πολιτών».

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Πιστεύω ότι οι πολίτες, αυτοί που δήλωναν «θυμωμένοι», αυτοί που συγκεντρώνονταν -όχι μόνον οι κατ’ επιταγήν της Κουμουνδούρου-«αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα, αυτοί οι αστοί και συντηρητικοί που λόγω ΕΝΦΙΑ ψήφισαν Τσίπρα, τώρα θα έχουν καταλάβει το μέγα λάθος τους.

Εμπιστεύθηκαν έναν εσμό εμμονικών ιδεολόγων μιας… ιδεολογίας καμμένης γης, που όχι μόνον δεν είχαν πρόγραμμα πορείας της χώρας, ιδέα από διοίκηση, αλλά δεν είχαν και κανένα σεβασμό στη Δημοκρατία. Και πώς να έχουν; Μήπως είχαν κερδίσει ποτέ άλλα χρήματα από εκείνα που έπαιρναν από το κόμμα ως έμμισθα στελέχη; Κάποιοι λένε: «Δεν είχαν δουλέψει ούτε σε περίπτερο», αγνοώντας ότι για να δουλέψεις το περίπτερο χρειάζεται πολλή δουλειά, σύστημα, προσοχή και καλές σχέσεις.

Ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες -δήθεν και ο μοιραίος Κουβέλης- ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «έριξε μαύρο στη ΝΕΤ». Ανέβηκαν οι τότε ηγερίες του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ στα κάγκελα φωνάζοντας «βοήθεια». Εκαναν συναυλίες και δηλώσεις οι αριστεροί, που είχαν χρόνια ολόκληρα προνομιακή σχέση με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Κανείς δεν θυμόταν ότι η Μελίνα κατέθετε το τέλος της ΕΡΤ στο Ταμείο Παρακαταθηκών, ότι καλλιτέχνες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι ζητούσαν χρόνια να πάψει να λειτουργεί ως παραμάγαζο της εκάστοτε κυβέρνησης. Κι όταν το τόλμησε η κυβέρνηση Σαμαρά, κόντεψε να γκρεμιστεί ο τόπος.

Σήμερα που ο κ. Παππάς αποφασίζει και διατάσσει εντός πέντε ημερών να κλείσουν ΟΛΑ τα κανάλια και έστειλε στη Βουλή τροπολογία, ώστε να προβλέψει και το ποσόν που θα χρειαστεί για τη φυλάκιση των καναλαρχών, μένουμε ως μαρμαρωμένοι.

Τώρα που πράγματι το Σύνταγμα γίνεται κουρελόχαρτο και η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επιχειρεί τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης, τον εκφοβισμό όσων εργαζόμαστε στα ΜΜΕ, την επιβολή της κατευθυνόμενης από Μαξίμου πληροφόρησης, ακόμη πιστεύουμε ότι είναι ζήτημα «κάθαρσης των καναλιών» ή «κάθαρσης της διαπλοκής»;

Μπορεί ο κ. Παππάς προς στιγμήν να απέσυρε την τροπολογία. Αλλά όποιος νομίζει ότι ο έλεγχος της ενημέρωσης δεν είναι η μόνη επιδίωξη στου Μαξίμου κάνει μέγα λάθος.

Καθώς γκρεμίζεται το οικοδόμημα της πρώτης φοράς Αριστεράς, καθώς το ηθικό πλεονέκτημα αποδείχθηκε απάτη, καθώς οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ότι οι πολίτες αρνούνται τη στήριξή τους στο καραβάνι της συμφοράς και θέλουν επειγόντως αλλαγή, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Οπως το θεριό λίγο πριν ξεψυχήσει…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής